Deputat trimis în judecată, sub control judiciar, pentru dare de mită

E.D.
Anticorupţie / 22 aprilie 2014

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a deputatului în Parlamentul României Marian Rădulescu pentru efectuarea de operaţiuni incompatibile cu funcţia şi dare de mită de 10.000 lei, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie remis redacţiei.

Conform acestuia, în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, concomitent cu exercitarea funcţiei de deputat în Parlamentul României - Camera Deputaţilor, Marian Rădulescu s-a ocupat şi de administrarea curentă şi controlul societăţii comerciale Concordia Con. Strade SRL, (prin angajaţii acesteia). Astfel, acesta a efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (constând în interesul legat de obţinerea de dividende, profit, mărirea cifrei de afaceri a societăţii, restituirea împrumuturilor acordate societăţii ş.a.).

De asemenea, în data de 27 august 2013, Marian Rădulescu, în cadrul unei întâlniri cu un manager de proiect privind construirea unui magazin situat în Piteşti, cu ocazia încheierii procesului verbal de recepţie a lucrării, i-a promis acestuia o sumă de 10.000 lei.

În schimbul acestei sume de bani, funcţionarul trebuia să nu ridice obiecţiuni cu privire la calitatea lucrării şi pe cale de consecinţă, să semneze procesul verbal de recepţie, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 lei pentru lucrările prost executate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de deputat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb