Deputatul PSD Liviu Harbuz propune înfiinţarea pieţelor volante în principalele localităţi

Elena Deacu
Companii / 14 mai 2015

Deputatul PSD Liviu Harbuz a anunţat că, pentru a sprijini producătorii români, va depune în Parlamentul României un proiect de lege privind înfiinţarea pieţelor volante în principalele localităţi din ţară.

"După ce ieri, miercuri - 13 mai, am anunţat public intenţia mea, mă bucur că ea a fost primită cu mult entuziasm atât de colegii din Parlamentul României, cât şi de cetăţenii care apreciază, la fel ca şi mine, că autorităţile pot şi trebuie să sprijine pieţele tradiţionale, respectiv producătorii locali", transmite deputatul.

Potrivit domniei sale, comerţul volant al produselor tradiţionale atestate este un fenomen în Occident şi nu numai. Astfel de proiecte au fost demarate şi susţinute cu succes şi mai multe judeţe din România.

Deputatul mai arată: "Iniţial, am vut să depun proiectul pentru Legea pieţelor volante astăzi, 14 mai a.c., însă în urma discuţiilor avute cu colegii parlamentari, am decis să fac acest lucru săptămâna viitoare, pentru a strânge semnături de susţinere politică din partea tuturor deputaţilor şi semnatorilor pe care îi invit să mi se alăture în acest demers parlamentar".

Potrivit lui Liviu Harbuz, investiţia poate fi acoperită prin accesarea de fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional pentru Dezvolatre Rurală 2014-2020. Cu bani de la UE, autorităţile şi asociaţiile de producători pot achiziţiona acele puncte mobile de vânzare, acele rulote pentru comercializarea produselor agroalimentare dotate cu aparatura necesară comercializării în cele mai bune condiţii a produselor agroalimentare, inclusiv a celor tradiţionale.

Deputatul mai arată că producătorii locali care vor comercializa în pieţele volante nu vor plăti nicio chirie, ci doar sume modice pentru utilităţi. Pieţele tradiţionale vor beneficia de o amplasare care să faciliteze accesul cumpărătorilor, iar programul de funcţionare va fi stabilit de comun acord între autorităţi, fermieri şi asociaţiile locale de consumatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb