DEŞI ARE DOSAR PENAL, Constantin Iacov - director adjunct interimar la FNGCIMM

VERONICA PLĂCINTESCU
Ziarul BURSA #Companii / 19 decembrie 2013

După revocarea conducerii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), instituţia are, provizoriu, noi administratori şi executivi, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Însă interimarii nu sunt nici ei fără pată, după cum spun unele voci.

Conform surselor noastre, de câteva zile, funcţia de director general adjunct al FNGCIMM este ocupată de Constantin Iacov, fostul preşedinte acţionar al echipei de fotbal FC Naţional, care, printre altele, are şi un dosar penal.

Astfel, se ridică cel puţin o problemă morală şi etică în numirea lui Constantin Iacov în consiliul de administraţie, fie el şi provizoriu, al FNGCIM, opinează unele voci.

Presa a relatat că, între anii 1997 şi 2000, Constantin Iacov a fost judecat pentru mai multe infracţiuni (violare de domiciliu, distrugere şi lovire) şi condamnat la şase luni de închisoare cu executare. Pedeapsa i-a fost apoi suspendată condiţionat, pentru o perioadă de încercare de doi ani şi jumătate.

Numele său a apărut şi în dosarul transferurilor din fotbal.

Noul preşedinte director general al instituţiei este Silvia Niţu-Ciornei.

Posturile de la FNGCIMM vor trebui ocupate definitiv printr-un examen, conform prevederilor legale, care se pare că se va ţine în primăvara anului viitor.

La începutul lunii trecute, Ministerul Finanţelor Publice (MFP), în calitate de reprezentant al acţionarului unic, Statul român, al FNGCIMM, a hotărât revocarea lui Aurel Şaramet din funcţia de director general/preşedinte al Consiliului de administraţie (CA) al Fondului, precum şi a altor membri ai CA.

În anul 2012, numele lui Aurel Şaramet a fost implicat într-un scandal legat de mai multe fraude bancare.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 109/2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, membrii CA ar trebui să aibă o anume pregătire profesională şi să nu fi încălcat prevederile legii 656/2002 (pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism).

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. La cati specialisti si la cate institutii ale statului sprijina IMM-urile (si nu de azi, de ieri) si la ce rezultate declara toti acestia ca au obtinut, ar trebui ca IMM-urile noastre sa fie adevarate multinationale si mai putin nu. In realitate, sunt pe cale de disparitie, din ce in ce mai greu finantate ( si asta din banii investitorilor, caci bancile fug de creditarea lor, indiferent de cate fonduri de garantare se declara dispuse sa le sprijine) si din ce in ce mai mult impozitate si controlate. Place sau nu, aceasta este realitatea. Realitate care este prea putin dependenta de cine conduce aceste institutii declarate sprijin neprecupetit al micilor investitori (atatia cati mai sunt).

    la momentul alegerilor din 2012 credeam ca redevenim o tara cit decit normala m-am inselat cei care conduc acum sunt la fel de incompetenti si de harpareti ca cei dinainte, ideea de baza in politica actuala preluata de la cei dinainte si aplicata cu mai multa putere este epurarea oamneilor capabili cu marionete de partid cum este si aceasta dna ciornei o apropiata a motanului felix si acest iacov un infractor penal care nu stiu ce tangenta are cu immurile mai nou a fost schimbata si directoarea economica o domana care a trecut cu brio 3 ani de controale de la diferite organe ale statului toate terminate pozitiv fiind inlocuita pentru ca a lucrat cu vechea conducere pacat de tara asta a nimanui

    1. Iacov Constantin este un infractor dovedit de instanta.Este o mizerie ca un asemenea personaj primeste functii de conducere.Un pacalici, un sifonar ordinar

      este finul lui Ponta,asa ca restul nu conteza!

      Iacov Constantin o fi el finul lui Ponta, dar nici macar Ponta nu poate tolera un asemenea golan, un infractor, un sifonar nenorocit care toata viata a facut un singur lucru: a incercat sa intimideze prin forta pe toata lumea, astfel incat toti sa joace cum canta el! Daca a scapat cu suspendare in trecut, in viitor sigur o sa primeasca puscarie cu executare pentru ca este un infractor ordinar!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb