"Deutsche Bank", amendată cu un milion

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 martie 2007

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă din Germania, a fost amendată cu un milion de euro (1,3 milioane de dolari) şi i-au fost suspendate operaţiunile de subscriere a unor acţiuni în Spania, din cauza scurgerii unor informaţii din interiorul instituţiei în cadrul unei vânzări de titluri în 2004. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare din Spania, care reglementează piaţa de capital, a penalizat banca germană pentru că a manipulat oferta de vânzare a acţiunilor "Ebro Puleva" SA, cel mai mare producător mondial de orez. Atenţia autorităţilor spaniole a fost atrasă de faptul că acţiunile companiei cu sediul în Madrid au scăzut cu 3% la data de 26 februarie 2004, înainte ca oferta să fie lansată. Scăderea a fost cea mai mare dintr-un an. "Deutsche Bank" a administrat vânzarea în bloc a acţiunilor "Ebro Puleva", în valoare de 196 milioane de euro.

Amenda din cazul "Ebro Puleva" este cea mai mare acordată vreodată de autorităţile spaniole pentru abuz, respectiv utilizare de informaţii privilegiate. Însă, Elaine Bartleet, purtător de cuvât al "Deutsche Bank", sucursala din Londra, a declarat că instituţia nu va ataca cu apel sancţiunea primită.

Analiştii sunt de părere că situaţia afectează imaginea băncii germane, deşi "Deutsche Bank" nu este singura instituţie care face greşeli. Totuşi, spun ei, profiturile băncii nu vor fi afectate. "Deutsche Bank" a mai fost amendată pentru situaţii similare în Franţa şi Marea Britanie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb