DEZAFILIEREA "U" CRAIOVA Sandu şi Dragomir, condamnaţi - FRF şi LPF, amendate

O.D.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 14 iunie 2016

Sandu şi Dragomir, condamnaţi - FRF şi LPF, amendate

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, foştii şefi ai Federaţiei Române de Fotbal respectiv Ligii Profesioniste, au fost condamnaţi de magistraţii Tribunalului Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare şi plata, de către fiecare, a unei amenzi penale de 80.000 de lei, precum şi 2 ani interzicerea unor drepturi civile. De asemenea, au fost aplicate amenzi şi Ligii Profesioniste de Fotbal şi Federaţiei Române de Fotbal, în valoare de 370.000 de lei fiecare. Trebuie precizat că decizia magistraţilor nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs. În plus, conform Mediafax, instanţa a admis acţiunea civilă formulată de către partea civilă SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA şi îi obligă pe Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Liga Profesionistă de Fotbal şi FRF la plata "sumei de 1 miliard 84 milioane 592 mii lei către partea civilă, plus dobânda legală de la rămânerea definitivă a hotărârii la achitarea debitului şi la 10.527.634 lei, plus dobânda legală de la rămânerea definitivă a hotărârii la achitarea debitului către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice - ANAF". Amenda este una uriaşă şi dacă sentinţa se menţine şi la recurs, Federaţia Română de Fotbal va intra în faliment. Pe durata termenelor de supraveghere, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir trebuie să respecte următoarele măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă. De asemenea, cei doi nu au voie să părăsească teritoriul României fără acordul instanţei.

Dumitru Dragomir consideră că această condamnare a fost dată de frica DNA: "Am votat democratic şi sunt condamnat pentru abuz în serviciu. Eu nu aveam nicio treabă cu FRF, eu eram la Ligă, dar am votat la fel ca şi ceilalţi. Dacă aşa a crezut judecătoarea, eu ce să fac? E o decizie luată de un judecător, de frica DNA".

Pe 20 iulie 2011, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club "U" Craiova SA, aceasta fiind motivată prin încălcări grave a statutului Federaţiei. Conform procurorilor "Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, în calitatea lor de conducători ai Federaţiei Române de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal şi-au folosit influenţa şi autoritatea faţă de ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF". Un an mai târziu, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, printr-o sentinţă civilă, că măsura excluderii provizorii a Craiovei a fost adoptată cu "un manifest exces de putere, iar prin punerea sa în aplicare s-au produs deja consecinţe iremediabile din punct de vedere material şi al activităţii sportive, care se perpetuează în timp". În rechizitoriu se arată că urmare a deciziei de excludere a SC Fotbal Club "U" Craiova SA din FRF, contractele civile dintre club şi jucătorii săi de fotbal au fost desfiinţate, iar aceştia au fost legitimaţi la alte cluburi sportive, fără nicio contraprestaţie aferentă drepturilor federative ale acestora. Toate acestea, susţine DNA, în condiţiile în care drepturile federative fuseseră puse sub sechestru legal, aplicat pe seama clubului craiovean, ca urmare a existenţei unor obligaţii faţă de bugetul statului. Potrivit DNA, suma de 15.800.000 lei este considerată a fi prejudiciu cauzat prin infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb