Dezbatere în domeniul Tech, în vederea lansării unui apel de proiecte

G.M.
Ziarul BURSA #Companii / 18 decembrie 2019

Ministerul Fondurilor Europene ar urma să iniţieze, astăzi, o dezbatere publică,privind lansarea unui apel de proiecte destinate companiilor mari şi întreprinderilor mici şi mijlocii privind economia digitală, a anunţat, Marcel Boloş, minis-trul de resort.

Pentru companiile mari, fondurile ar urma să fie alocate pentru robotizarea şi automatizarea anumitor activităţi, iar pentru întreprinderile mici şi mijlocii scopul este crearea unei economii digitale primare, de la iniţiere şi până la crearea de softuri.

Suma iniţială ce se doreşte a fi alocată pentru acest tip de apel este estimată la 30 de milioane de euro. Proiectele depuse de companiile mari ar trebui să aibă o valoare cuprinsă între unul şi trei milioane de euro, iar pentru IMM-uri alocarea maximă va fi de 500.000 de euro. Toate aceste valori se vor afla în dezbatere publică şi, în funcţie de interesul întreprinzătorilor din ţara noastră, cuantumul acestora poate fi mărit.

Ministrul Fondurilor Europene a declarat că acest demers este necesar atât timp cât pentru viitorul cadru financiar multianual 2021-2027, ţara noastră are alocaţi 5,9 miliarde euro pentru digitalizare şi pentru domeniul IT.

Recent, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR) din ţara noastră a solicitat Guvernului ca anul viitor să lanseze programul Start-up Tech Nation prin care să fie introdusă obligativitatea achiziţionării, de către noile firme, unui pachet digital care să conţină minim site-ul de prezentare a activităţii, un soft de gestiune a datelor şi semnătură electronică, valoarea maximă eligibilă fiind estimată la 25.000 lei.

CNIPMMR susţine că ar trebui introdusă terminologia de Tech-Nation în orice program start-up, fie că vorbim despre Start-up Nation, fie că ne referim la Start-up Plus sau Diaspora Start-up, ultimele două realizate din fonduri europene. Scopul acestui demers este introducerea unui concept privind digitalizarea, printr-un pachet obligatoriu pentru fiecare start-up din ţara noastră. Acest lucru este necesar deoarece datele statistice privind indexul european de digitalizare ne situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană şi arată că în ţara noastră doar trei din zece start-up-uri deţin un site.

CNIPMMR arată că prin această componentă obligatorie de pachet de digitalizare, o parte dintre cheltuielile susţinute de programele finanţate de la bugetul de stat sau din fondurile europene vor merge către realizarea unui site şi realizarea unor softuri specializate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb