DIDIER REYNDERS:  "Ameninţarea urmăririi penale va plana asupra autorităţilor ruse pentru totdeauna"

G.D.
Internaţional / 18 iulie 2022

"Ameninţarea urmăririi penale va plana asupra autorităţilor ruse pentru totdeauna"

S-ar putea să dureze ani buni până la a-i trage la răspundere pe autorii crimelor de război din Ucraina, a declarat astăzi, pentru Reuters, Comisarul UE pentru justiţie, Didier Reynders, care a adăugat că persoanele responsabile ar trebui să ştie că ameninţarea cu urmărirea penală va plana asupra lor "pentru totdeauna", transmite Hotnews.

Statele Unite şi alte peste 40 de ţări lucrează pentru a pune cap la cap probele pentru a ajuta la urmărirea penală şi la procesele privind atrocităţile comise de trupele ruse în Ucraina.

"Va fi pentru următoarele săptămâni, următoarele luni, următorii ani, poate pentru următoarele decenii. Pentru unele cazuri, va fi foarte rapid. Va fi mai lung pentru altele", a spus Reynders.

"Dar este, de asemenea, un mesaj clar pentru autorităţile ruse - riscul acestor investigaţii, urmăriri şi procese va plana asupra lor pentru tot restul vieţii lor. Este pentru totdeauna".

Reynders a spus că războiul Rusiei din Ucraina a reuşit pentru prima dată să aducă laolaltă comunitatea internaţională pentru a începe să lucreze pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe cei vinovaţi de crime de război chiar înainte de încheierea conflictului.

Rusia a negat în repetate rânduri implicarea în crime de război sau atacarea deliberată a civililor de când a invadat Ucraina în februarie. Kremlinul spune că a lansat o "operaţie militară specială" pentru a elimina naţionaliştii ucraineni.

Forţele ruse au bombardat oraşele ucrainene ruinând clădiri şi au lăsat în urmă cadavre pe străzile oraşelor şi satelor pe care le-au ocupat. Ucraina spune că zeci de mii de civili au murit.

Curtea Penală Internaţională (CPI) cu sediul la Haga se va ocupa de cazurile suspectate de crime de război, genocid şi crime împotriva umanităţii.

Reynders a spus că cele 28 de state ale UE încearcă să ofere asistenţă materială şi personală pentru a ajuta la documentarea infracţiunilor suspectate, inclusiv colectarea de mărturii despre violenţă sexuală în medii care inspiră mai multă siguranţă victimelor decât ar face-o o secţie de poliţie.

"Acest lucru costă mult şi nu este uşor de pus în aplicare în ţările dezvoltate, cum ar fi membrii UE, într-o zi obişnuită. Este şi mai greu într-o ţară precum Ucraina, care este în război", a spus el.

Reynders a spus că şase state UE - Luxemburg, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda şi Austria - au îngheţat fiecare cel puţin un miliard de euro din activele oligarhilor ruşi, reprezentând împreună 12,8 din totalul de 13,9 miliarde de euro blocat în Europa până acum.

"Mărimea activelor oligarhilor şi a activelor băncii centrale ruse sunt complet diferite. Nu veţi reconstrui Ucraina cu câteva miliarde de la oligarhi. În cazul băncii centrale ruse, vorbim de sute de miliarde, ", a spus Reynders.

"Discutăm despre cum să organizăm confiscarea fără condamnare, dar există multe probleme juridice în acest sens, încă nu suntem siguri", a adăugat el.

El a spus că Statele Unite ale Americii, Canada şi Italia au avut o anumită experienţă în privinţa confiscării civile, dar că crede că este necesară o legătură clară cu o infracţiune, de exemplu corupţia, pentru ca astfel de confiscări să fie solide din punct de vedere juridic.

În caz contrar, Occidentul ar putea continua să ţină banii îngheţaţi atâta timp cât Rusia refuză să plătească pentru reconstrucţia Ucrainei, a spus el, în timp ce Occidentul caută modalităţi de aduce dreptate victimelor, dar şi ruşilor.

"Aceste fonduri ar putea servi drept garanţie a participării Rusiei la reconstrucţia Ucrainei. Este posibil să fie îngheţate pentru o lungă perioadă de timp decât să fie pierdute", a spus Reynders.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut săptămâna trecută, la o conferinţă internaţională privind crimele de război din Ucraina, care a avut loc la Haga, înfiinţarea unui "tribunal special" care să investigheze invazia Ucrainei de către Rusia.

Statele Unite şi alte peste 40 de ţări au convenit atunci să-şi coordoneze investigaţiile privind presupusele crime de război din Ucraina.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Armata Ucrainei a angajat in mod intentionat luptele cele mai sangeroase in orase, mai ales in orasele cu o populatie in mare masura de etnie rusa, precum Harkov 43%, Mariupol 44%, Severodonetk 38%, ... unde aceasta etnie a fost folosita ca un scut de Armata Ucrainei.

    Acum, in mod cert, urmeaza ca rusii sa asalteze Kramatorsk si Slaviansk, deasemenea orase cu o populatie in mare masura de etnie rusa si unde Armata Ucrainei a concentrat importante forte si unde, desigur, actiunile de lupta se vor desfasura dupa acelasi scenariu.  

    Orase cu populatie de etnie in mare masura rusa unde s-au dus lupte, au fost in mare parte distruse, populatia a suferit mari pierderi si in mare parte s-a refugiat.  

    Dar oare, in aceasta situatie numai Armata Rusiei este vinovata de distrugerile si pierderile de vieti omenesti de acolo?

    Ca nu am auzit ca Armata Ucrainei sa se apere pe Nistru, Nipru, pe Bug, sau ... in afara oraselor si localitatilor.  

    1. ucainienii aleg sa apere doar orasele cu populatie rusofona iar rusii nu se pot abtine si le toaca.

      De luptele de pe Siverskyi Donets nu v-au lasat sa auziti? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb