DIN ACCIZA LA CARBURANT, Guvernul le va înapoia transportatorilor 4 cenţi trimestrial

V.B.
Companii #Energie / 31 martie 2014

Guvernul va înapoia transportatorilor 4 dintre cei 7 cenţi reprezentând acciza la carburant care va fi introdusă în aprilie, suma urmând a fi achitată trimestrial şi pe baza facturii de cumpărare a carburantului, a declarat ieri seară prim-ministrul Victor Ponta, la un post de televiziune, precizând că actul normativ care va reglementa acest sistem va fi aprobat miercuri de Guvern.

Domnia sa a explicat că i-a întrebat pe reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor (UNIT) care este efectul accizei asupra celor care activează în domeniu. Şeful Executivului a primit răspunsul că transportatorii ar putea să alimenteze mai mult în Ungaria sau să alimenteze tranzitul.

Premierul a adăugat: "Şi, bun, care e soluţia? < Păi, uite cum se întâmplă în şase ţări din Uniunea Europeană: măriţi cu şapte eurocenţi, dar dacă vă aducem factura prin care am cumpărat în mod corect, legal, de la benzinărie, daţi-ne înapoi o parte din această creştere de acciză >. Miercuri, vom adopta actul normativ prin care, trimestrial (cele şase ţări au sisteme diferite, unele dau o dată pe an, altele semestrial sau trimestrial), deci tot ceea ce se cumpără de transportatorii care au licenţă de transport, cu factură, motorină, în trimestrul trei îmi aduce acea factură şi, din şapte cenţi, cât a crescut, trei îi dă transportatorul şi patru ţi-i dă Guvernul înapoi".

Miercuri, Victor Ponta a declarat că acciza la carburanţi va fi aplicată din aprilie, iar Guvernul va introduce şi un set de măsuri fiscale care să permită transportatorilor corecţi, neimplicaţi în acte de evaziune fiscală, să recupereze o parte importantă din suma aferentă accizei.

Joi, Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) cerea, într-un comunicat de presă remis redacţiei, recuperarea unui procentaj din acciza pentru carburanţi platită de transportatori în mod simplu şi eficient, urmărind modelul taxei pe valoarea adăugată (TVA). Transportatorii susţineau că, prin metoda propusă, atât statul, cât şi firmele din domeniu pot avea o evidenţă clară a sumelor care fac obiectul returnării.

"Procentajul pe care FORT îl susţine este corespondent procentelor utilizate în alte ţări ale Uniunii Europene. Un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă procentul utilizat în Italia, şi anume 210 euro raportat unei cantităţi de 1 mie de litri de carburant", menţiona comunicatul.

Prin acest sistem, mai spuneau reprezentanţii FORT, este descurajată folosirea carburanţilor de provenienţă îndoielnică, fiind, astfel, asigurată concurenţa loială în piaţa de transport, iar veniturile la bugetul de stat urmând să crească.

Conform calculelor anunţate anterior, acciza pe carburanţi va aduce la buget circa 2,5 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb