DIN CAUZA OBSTACOLELOR LEGISLATIVE "Eldorado Gold" îşi suspendă investiţiile în Grecia

Ziarul BURSA #Internaţional / 12 septembrie 2017

"Eldorado Gold" îşi suspendă investiţiile în Grecia

Grupul minier canadian "Eldorado Gold" Corp., prezent şi pe piaţa din România, a anunţat, ieri, că a decis să îşi suspende investiţiile în operaţiunile sale miniere din Grecia, din cauza întârzierilor apărute în obţinerea autorizaţiilor necesare din partea guvernului elen, informează AFP, potrivit Agerpres.

Acest anunţ vine cu câteva zile înainte ca "Eldorado" şi guvernul grec să intre într-o procedură de arbitraj pentru soluţionarea diferenţelor. Ministrul grec al Energiei, George Stathakis, a declarat, la finele lunii trecute, că, până la mijlocul lunii septembrie, guvernul de la Atena va demara o procedură de arbitraj cu privire la planurile "Eldorado Gold" în nordul Greciei.

"Eldorado îşi anunţă intenţia de a suspenda investiţiile în minele în activitate şi proiectele aflate în dezvoltare în Grecia. În pofida tentativelor repetate ale Eldorado şi ale filialei sale din Grecia, Hellas Gold, de a se angaja într-un dialog constructiv cu guvernul grec, cu Ministerele Energiei şi Mediului precum şi cu alte organisme guvernamentale, persistă întârzierile în acordarea autorizaţiilor pentru construcţia şi dezvoltarea proiectelor Skouries şi Olympias din Halkidiki, nordul Greciei", a informat compania canadiană într-un comunicat de presă.

"Eldorado" a adăugat că "îşi va reanaliza opţiunile de investiţii în Grecia după obţinerea autorizaţiilor necesare, cumulată cu o atitudine constructivă a guvernului".

Proiectul de exploatare a minei de aur de la Skouries, criticat de o mare parte a riveranilor şi a organizaţiilor de mediu, este suspendat de la venirea la putere a guvernului Alexis Tsipras, în 2015.

În România, Eldorado Gold este implicată în exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Certej, judeţul Hunedoara.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La noi s-au jucat cu Rosia Montana de ochii lumii, iar prin spate au dat autorizatie la Certej. Vor defrisa suprafete intregii si vor lasa un lac de steril plin de cianura. Exploatarea se face la suprafata prin cianurare, iar noi vom ramane cu sterilul. Cum de ajuns o singura firma sa intre pe zacamintele de aur ale tarii. Poate cineva din tara asta sa ne spuna cum a ajuns o firma privata sa detina resursele noastre de aur si alte metale rare. Ancheta DNA s-a oprit. De ce nu se stie. Prin 2012 Rovana Plumb urla ca autorizatia de la mediu a fost data ilegal, a deschis proces dupa care l-a retras. De ce? Nu se intreaba STATUL DREPT cum se pot intampla aceste lucruri. Oricum suntem condusi de clasa politica nereprezentativa pentru popor. Toata clasa politica nu poate sa scoat la vot decat 40%, deci 60% nu ii vor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb