DIPLOMAŢII STRĂINI ÎL FELICITĂ PE MIHAI RĂZVAN UNGUREANU Martin Harris: Ungureanu, primul premier al României absolvent de Oxford

M.I.
Ziarul BURSA #Politică / 10 februarie 2012

Martin Harris: Ungureanu, primul premier al României absolvent de Oxford

UPDATE: Barroso îl felicită pe Ungureanu

Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, l-a felicitat pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru numirea în funcţia de prim-ministru, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.

"România are nevoie de un nou guvern, capabil şi dornic să implementeze toate măsurile necesare pentru restabilirea încrederii şi pentru a contribui în mod activ la dezbaterea europeană", a precizat Barroso, adăugând: "Vă doresc tot succesul şi aştept să vă urez bun-venit cât mai curând la Comisia Europeană".

-----------------------

Ambasadorul britanic la Bucureşti, Martin Harris, a remarcat ieri, într-o postare pe blogul său, că Mihai Răzvan Ungureanu a devenit primul premier al României absolvent al Universităţii Oxford, "alma mater al premierilor şi preşedinţilor din toată lumea". "Universităţile Oxford şi Cambridge au o tradiţie îndelungată în ceea ce priveşte educarea premierilor britanici. William Gladstone, Margaret Thatcher, Tony Blair - cu toţii au studiat la Oxford. De fapt, de la primul premier - Robert Walpole - şi până la ultimul - David Cameron -, 41 dintre cei 55 de premieri britanici au studiat la Oxford sau la Cambridge", scrie Harris pe blogul ambasadei.

El adaugă că, în anii recenţi, "cele două universităţi de talie mondială au fost alma mater al premierilor şi preşedinţilor din toată lumea", menţionându-i pe Indira Gandhi, Benazir Bhutto şi Bill Clinton.

"Astăzi, un nou nume a fost adăugat acestei liste. Mihai Răzvan Ungureanu a devenit primul absolvent de Oxford care devine premier al României. Felicitări lui şi felicitări pentru Oxford, deşi mă doare să spun - eu am fost la Cambridge", adaugă ambasadorul britanic.

Diplomatul povesteşte că anul trecut a găzduit o recepţie la care au fost invitaţi toţi absolvenţii români ai Universităţilor Oxford şi Cambridge, iar la eveniment Mihai Răzvan Ungureanu a fost oaspetele de onoare. "Ceilalţi 60-70 de oaspeţi fac parte din toate sectoarele vieţii româneşti - mediul de afaceri, academic, finanţe, serviciul public", scrie Harris.

El spune că la momentul la care a absolvit la Cambridge, acolo nu exista niciun român, însă remarcă faptul că, între timp, aceştia au ajuns să formeze o comunitate numeroasă.

"Când eu am absolvit Cambridge, în 1991, nu era niciun român la mine la universitate. Acum există mulţi studenţi la ambele universităţi. O dovadă despre cât de departe a ajuns România dar şi despre unde au ajuns Universităţile Oxford şi Cambridge. Motto-ul colegiului unde a studiat Mihai Răzvan Ungureanu, la Oxford, este foarte grăitor - Ad quattuor cardines mundi (în cele patru colţuri ale lumii). Acum inclusiv în România", scrie Harris.

Ambasada SUA: Felicitări premierului Ungureanu şi colegilor săi; aşteptăm continuarea cooperării

Ambasada SUA i-a felicitat, ieri, pe premier şi noii miniştri, transmiţându-le că aşteaptă continuarea cooperării fructuoase pe care au avut-o şi cu guvernele anterioare. "Ambasada SUA îi felicită pe premierul Ungureanu şi pe colegii săi de Cabinet pentru confirmarea primită astăzi (n.r.ieri). Le dorim binele în toate demersurile lor şi aşteptăm continuarea cooperării fructuoase pe care am avut-o şi cu guvernele anterioare", a precizat Biroul de presă al misiunii diplomatice americane.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. cand ma gandesc la Gandhi imi vine in minte miscarea sub egida nesupunerii civice, care adus la independenta Indiei.

    Oare Ungureanu de va duce la suveranitatea Romaniei, scoaterea ei din ghearele sclaviei economice si monetare?

    Va intra in istorie la capitolul persoanje pozitive! Dar cu o floare nu se face primavara! Ar trebui sa fie si intelept dar si viclean in aliantele si actiunile sale, sustinute de popor. de popoare! 

    1. Romania este (deja) suverana.

      Iata, recunoasteri de prestigiu; mai lipseste opozitia!. Dar, oare are aceasta prestigiu ?. 

    din pacate nu a studiat la oxford economia si limba ebraica...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb