Directimo: Costa del Sol a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere a investiţiilor străine

F.D.
Internaţional / 25 septembrie 2023

Directimo: Costa del Sol a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere a investiţiilor străine

Costa del Sol, în Spania, a înregistrat o creştere de 22% a investiţiilor străine în 2022, generând o creştere impresionantă de 11,7% a capitalului. Tendinţa a continuat şi în vara anului 2023, cu o creştere medie a valorii proprietăţilor de 2,9% în ultimele trei luni, conform unei analize Directimo.

Potrivit sursei citate, gradele mari de ocupare înregistrate prin Airbnb în zonă oferă o oportunitate suplimentară pentru veniturile din chirii, ajungând până la un net de 5%. Acest fapt duce la o rentabilitate medie anuală a capitalului de 17%, cu un potenţial de creştere de până la 20% în proiectele noi.

Regiunile Portugaliei au devenit o opţiune atrăgătoare pentru investiţii în case secundare şi de vacanţă, reprezentând o alternativă solidă la Costa del Sol. În special, Faro (Algarve) a înregistrat o creştere impresionantă a capitalului de 13%, în timp ce Lisabona a cunoscut o stagnare.

O zonă foarte atractivă din punct de vedere istoric pentru casele de vacanţă premium şi de lux, sudul Franţei se află într-un moment de cotitură în care trebuie să demonstreze capacitatea de a continua să atragă noi proiecte şi investitori într-un ritm similar cu cel al altor regiuni europene, asigurând în acelaşi timp o rentabilitate de două cifre a capitalului. În perioada iulie 2022 - iunie 2023, regiunea PACA (Provence Côte d'Azur) a înregistrat o creştere medie a capitalului de 3,75%, pe fondul unei scăderi de 18,8% a volumului de tranzacţionare.

Italia se confruntă cu o provocare semnificativă la nivel naţional privind declinul demografic, ceea ce exercită o presiune substanţială asupra preţurilor locuinţelor rezidenţiale şi ale caselor de vacanţă, care continuă să scadă. Cu toate acestea, zone renumite precum Como îşi valorifică statutul prestigios, înregistrând o rată de creştere a capitalului de 5,2% în ultimele 12 luni.

Investiţia în proprietăţile de vacanţă pe insule

Potrivit studiului Directimo, insulele spaniole şi portugheze conduc topul destinaţiilor în ceea ce priveşte evoluţia capitalului, cu o rată de creştere anuală de 12,4% în Insulele Baleare şi de 13% în Insulele Canare. Cea mai atractivă insulă din punctul de vedere al măririi de capital rămâne Madeira, cu o creştere de 15,9% în ultimele 12 luni.

Sassari, situată în nordul Sardiniei, se înscrie în rândul zonelor insulare care au oferit investitorilor o creştere medie de două cifre, în plus faţă de orice venit din închiriere.

Principalele provocări pe insule rămân numărul limitat de noi dezvoltări şi accesibilitatea, oferind în acelaşi timp oportunităţi solide de investiţie.

Willy Dicu, Managing Partner în cadrul Directimo, declară: "Există o cerere crescută pentru proprietăţi de vacanţă premium şi de lux, precum şi pentru servicii integrate de concierge orientate către cumpărător. Suntem un start-up românesc care îmbină tehnologia, datele, serviciile premium şi o reţea complexă de parteneri locali pentru a ghida şi a oferi încredere în propriile decizii investitorilor şi celor care caută a doua casă. Acoperirea noastră actuală include Costa del Sol, Lisabona, Algarve şi Madeira, cu planuri de expansiune pentru Insulele Baleare şi Canare. Ne pregătim să atragem capital pentru extindere, scalarea operaţiunilor şi pentru a îmbunătăţi experienţa digitală a utilizatorilor."

Matei Maloş, Head of Product & Research, adaugă: "Sintetizăm cantităţi ample de date în informaţii utile, oferind o strategie atât cumpărătorilor individuali de case de vacanţă, cât şi investitorilor instituţionali. Metodologia noastră inovatoare se concentrează astfel pe o înţelegere aprofundată a cerinţelor venite din partea acestora şi optimizarea lor, în contextul unei analize cuprinzătoare de piaţă."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb