DIRECTORUL BUNDESBANK:  "BCE ar trebui să stabilească data pentru încheierea achiziţiilor de obligaţiuni"

Vlad Dobrea
Internaţional / 8 ianuarie 2018

"BCE ar trebui să stabilească data pentru încheierea achiziţiilor de obligaţiuni"

Banca Centrală Europeană (BCE) ar trebui să stabilească data pentru încheierea pogramului de achiziţii de obligaţiuni, a declarat preşedintele băncii centrale germane, Bundesbank, Jens Weidmann, publicaţiei spaniole El Mundo.

"Perspectivele de evoluţie a preţurilor corespund revenirii inflaţiei la un nivel suficient pentru menţinerea stabilităţii preţurilor. Din acest motiv, în opinia mea, ar fi justificabil să stabilim momentul în care se vor încheia achiziţiile de obbligaţiuni, prin stabilirea unei date concrete", a apreciat Weidmann într-un interviu acordat publicaţiei, relatează Reuters.

BCE s-a angajat să continue să cumpere obligaţiuni cel puţin până în luna septembrie. Dar în condiţiile în care creşterea economică din zona euro este cea mai bună din ultimul deceniu, iar inflaţia se află la un nivel confortabil de peste 1%, majoritatea aşteptărilor sunt ca programul să fie retras după luna septembrie.

Weidmann a mai cerut băncilor să reducă creditele neperformante, afirmând că activele respective împiedică planurile de a înfiinţa un program de asigurare a depozitelor la nivelul blocului comunitar, cunoscut sub numele de Programul European de Asigurare a Depozitelor (European deposit insurance scheme - EDIS).

"EDIS poate ajuta la consolidarea securităţii financiare în zona euro. Ar fi fără îndoială un lucru bun. Problema este însă că multe bănci au în portofolii un nivel substanţial de credite neperformante", a explicat şeful Bundesbank.

Înfiinţarea unui program comun de asigurare a depozitelor este un obiectiv vechi al BCE, care a întâmpinat însă opoziţia Germaniei, unde guvernul este îngrijorat că ar putea fi nevoit să suporte costurile unor bănci din ţări în care nivelul creditelor neperformante este ridicat.

Referitor la alegerile pentru conducerea BCE, Weidmann a spus că naţionalitatea candidaţilor nu ar trebui să fie un motiv major de îngrijorare, el respingând temerile exprimate anul trecut de premierul italian Enrico Letta, referitoare la posibilitatea ca Germania să deţină conducerea BCE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb