DIRECTORUL DE AUTORIZARE PĂRĂSEŞTE BARCA Radu Toia lasă ASF pentru SIF Transilvania

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 iulie 2014

Radu Toia lasă ASF pentru SIF Transilvania

Cererea lui Frăţilă pentru reducerea salariilor încurcă situaţia

Radu Toia părăseşte poziţia de director de autorizare şi reglementare al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), urmând să preia funcţia de director general adjunct la SIF Transilvania, potrivit unor surse din piaţa de capital.

SIF3 a anunţat, ieri, că Ion Mihăilă - vicepreşedinte executiv/director general adjunct se va pensiona începând de astăzi.

Radu Toia a ocupat poziţii similare celei din ASF şi în Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, atât în mandatul Gabrielei Anghelache, cât şi în cel al lui Carmen Negoiţă.

Voci din piaţă spun că înţelegerea lui Radu Toia cu SIF Transilvania este "încurcată" de cererea acţionarului Constantin Făţilă de reducere a salariilor conducerii.

SIF3 a convocat acţionarii, pe 11 august, să decidă alegerea Consiliului de Supraveghere, prin metoda votului cumulativ, după cum solicitase un grup de acţionari cu deţineri cumulate de aproximativ 5%, din jurul lui Constantin Frăţilă.

Acesta a solicitat şi modificarea actului constitutiv al SIF3, astfel încât remuneraţia lunară a membrilor Consiliului de Supraveghere să fie stabilită la nivelul a două salarii medii brute pe societate pentru fiecare membru al consiliului, 2,5 salarii medii brute pe societate pentru vicepreşedinte şi 3 salarii medii brute pe societate pentru preşedinte.

Propunerea acţionarului mai conţine: prevederea ca remuneraţia lunară a Preşedintelui Directoratului să fie stabilită la nivelul a 5 salarii medii brute pe societate şi 3 salarii medii brute pe societate pentru ceilalţi membri ai Directoratului.

Constantin Frăţilă a cerut convocarea AGA la SIF3, după ce a demisionat, din funcţia de administrator/preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii COMCM Constanţa (CMCM), pe motiv că noul regulament al SIF3 nu îi permite cumulul de funcţii.

Plecarea lui Radu Toia din ASF are loc în contextul în care Autoritatea se află în plin proces de reorganizare, la mai bine de un an de la comasarea fostelor comisii de supraveghere a asigurărilor, pieţei de capital şi pensiilor private. Recent, ASF a anunţat că are o nouă organigramă, în care numărul şefilor scade cu 35%, însă aceasta va intra în vigorare din luna octombrie.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. te vei convinge singur si repede cu primul telefon pe care-l vei brimi de la persoana care conduce sif3 'baietel...', il cunosti pe dl simionescu

    se clatina asf-ul si e normal sa se faca o curatenie, fie ea si una de toamna pentru ca prea multe prostii debiteaza iar singurul interes este de a se acoperi cu hartii. 

    1. In sfarsit junghiul si-a gasit buba!

      Vai de piata noastra de capital si de oligofrenii din ea :( 

    Radu Toia este un bun profesionist si un tip deștept. Oricine are nevoie de oameni deștepți, mai puțin ASF.

    1. pe ce realizari ale dansului se bazeaza aprecierea? cumva pe protectia actionarilor minoritari? ... am dubii...

      Nae Ionescu mai stim noi pe unul care n-are nevoie de oameni destepti, pre numele lui de scena: Bilteanu Dragos, hipermegasuperprofesionistul de la SIF Banat-Crisana SA,

    De cand e la CNVM realizarile sunt zero,

    Probabil la cate butoane sau actionat in ultimii ani la ASF iar controlul si supravegherea au fost 0. unii sau gandit ca ar fi bine sa plece sau mai au de incasat de la gruparile din conducerile sifurilor. Parca a mai plecat o data de la cnvm in piata de capital si sa intors cu coada intre picioare..

    Are declaratie de avere pe site ? 

    Va doresc multa sanatate.

    Cu aleasa consideratie si apreciere pentru activitatea dvs. si calitatile umane.

     

    1. Era normal sa plece la SIF-uri...unde putea sa plece... sa lucreze ca broker???...sa lucreze ca analist...??? ...nu se poate sa faci asa ceva dupa ce ai lucrat intens cu SIF-urile si ceilalti actori la noua dimensiune a pietei autohtone!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb