Directorul Distrigaz Nord recunoaşte că sunt posibile disponibilizări de personal

Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 9 decembrie 2005

O parte din angajaţii Distrigaz Nord este posibil să fie disponibilizaţi, compania fiind în restructurare după preluarea de către investitorul german, E.ON Ruhrgaz, conform directorului general al companiei, Virgil Metea. "Legat de disponibilizarea de personal, nu putem avansa acum cifre. Ne propunem ca o mare parte din activităţi să le desfăşurăm cu personalul propriu", a declarat ieri, la Sibiu, directorul general al Distrigaz Nord, citat de Rompres.

În prezent, 9.400 de oameni lucrează pentru Distrigaz Nord, din care, aproape o mie de angajaţi sunt numai în judeţul Sibiu. Conform directorului adjunct al Distrigaz Nord, Achim Saul, responsabil pentru acţiunile E.ON Ruhrgas în Romînia, "angajaţii Distrigaz sunt foarte bine pregătiţi şi au un grad ridicat de profesionalism".

Pentru următorii ani, investitorul german şi-a propus să investească 15 milioane de euro numai pentru sistemul informatic şi pentru instruirea personalului. Prin semnarea acordului de cooperare cu Romgaz, în 1998, E.ON Ruhrgaz a devenit una dintre primele companii internaţionale implicate în sectorul de gaze naturale din România. Compania şi-a extins ulterior operaţiunile în România şi a achiziţionat în 2001 o participare strategică în Congaz. E.ON Ruhrgaz este de asemenea acţionar al companiei Colonia Energie SRL, care produce şi comercializează energie electrică şi energie termică în Cluj-Napoca din 1997. Din luna iunie a acestui an, E.ON Ruhrgaz deţine pachetul majoritar de acţiuni la Distrigaz Nord.

E.ON Ruhrgaz aşteaptă anunţul de privatizare al Romgaz

Acţionarul majoritar al Distrigaz Nord, E.ON Ruhrgaz, aşteaptă anunţul de privatizare al Romgaz pentru a decide dacă este interesat să cumpere acţiuni la această societate, a mai spus Achim Saul. Domnia sa a adăugat: "E.ON Ruhrgaz nu poate preciza deocamdată dacă este interesată sau nu de acţiunile Romgaz. Dacă se fac privatizări, trebuie să analizăm dacă suntem interesaţi".

E.ON Ruhrgaz nu va exporta gaze naturale de la Romgaz

E.ON Ruhrgaz nu va exporta gaze naturale produse de Romgaz, în ciuda preţului foarte atractiv practicat în prezent de producătorul român de gaze, a spus Achim Saul, responsabil pentru acţiunile E.ON Ruhrgas în România. "E.ON Ruhrgaz ar cumpăra gaze naturale produse în România, pentru că preţul este foarte bun, mult mai mic faţă de cel de pe piaţa internaţională, dar nu vom cumpăra pentru a exporta în Germania, pentru că acest lucru nu ar fi în avantajul consumatorilor români", a precizat Achim Saul, director general adjunct al Distrigaz Nord.

Deocamdată, E.ON Ruhrgaz achiziţionează gaze naturale de la Romgaz doar pentru necesarul pieţei din ţară. Achim Saul a apreciat că România este avantajată de faptul că 66 la sută din necesarul de gaze pentru consum este asigurat din producţia internă. Deşi preţul actual practicat de Romgaz este de 110 dolari/1.000 mc, faţă de peste 250 de dolari/1.000 mc pe piaţa internaţională, Achim Saul prognozează o scumpire inevitabilă a preţului la gazele naturale şi în Romînia, mai ales după aderare.

O scumpire mai mică a gazului pentru consumatorii casnici

Consumatorii casnici din România ar trebui să aibă şi după aderarea la Uniunea Europeană tarife mai mici decît agenţii economici la gazele naturale, pentru a suporta mai uşor şocul scumpirii, în următorii doi ani. Achim Saul consideră: "Cei mai afectaţi de scumpirile la gaze vor fi consumatorii casnici, de aceea, soluţia ar fi ca gazele naturale să fie vîndute consumatorilor casnici la un preţ mai scăzut, în urma unui acord cu UE. O soluţie ar fi să se scumpească doar preţul gazului pentru industrie". Scumpirea gazelor naturale este inevitabilă în România, dar că această scumpire depinde în mare măsură de evoluţia preţurilor la petrol şi gaze pe piaţa internaţională. Directorul general adjunct al Distrigaz Nord estimează cel puţin o dublare a preţului unui metru cub de gaz pentru consumatorii din ţara noastră, pînă în 2007. "În România, producţia internă de gaze acoperă 66% din necesarul consumatorilor, iar preţul este mai mic, fiind de 110 dolari/1.000 mc, faţă de peste 250 de dolari/1.000 mc pe piaţa internaţională. Ne aşteptăm la creşteri de 300 de dolari/1.000 mc, pînă în 2007", a adăugat Achim Saul.

Facturile de gaz ale clienţilor Distrigaz Nord vor depinde în următorii ani de preţul perceput de Romgaz şi Transgaz pentru fiecare mc de gaz. Reprezentantul E.ON Ruhrgaz a precizat că doar 20 de procente din preţul pe mc de gaz cumpărat de consumatori revin Distrigaz Nord, restul de 80 la sută acoperind tarifele percepute de Romgaz şi Transgaz.

În prezent, peste 122.000 de sibieni sunt abonaţii Distrigaz Nord, în timp ce numărul total de clienţilor companiei din cele 20 de judeţe din nordul ţării a ajuns la aproape un 1,2 milioane. Majoritatea abonaţilor Distrigaz Nord, în proporţie de 60 la sută, sunt locatari de la blocurile care au fost debranşate de la sistemul termic centralizat, conform directorului general al Distrigaz Nord, Virgil Metea. Deşi preconizează o scumpire a preţului gazelor naturale, conducerea Distrigaz Nord şi-a propus în principal creşterea numărului de abonaţi pentru următorii ani.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb