Directorul FMI afirmă că recesiunea provocată de coronavirus este mai gravă decât criza din 2008

A.M.
Macroeconomie / 4 aprilie 2020

Kristalina Georgieva(Sursă foto: Wikipedia)

Kristalina Georgieva(Sursă foto: Wikipedia)

Pandemia de coronavirus a paralizat economia mondială şi a aruncat lumea într-o recesiune care va fi "mult mai gravă" decât criza financiară globală din urmă cu un deceniu, a declarat vineri seara directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, transmite Reuters.

Cu ocazia unei conferinţe de presă comune cu directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Kristalina Georgieva a făcut un apel către economiile avansate să îşi extindă eforturile pentru a ajuta economiile emergente şi ţările în curs de dezvoltare să depăşească impactul economic şi sanitar al pandemiei. "Această criză este fără precedent. Am văzut cum economia mondială s-a oprit. Suntem acum într-o recesiune care este mult mai gravă decât criza financiară globală din 2008-2009" a declarat Kristalina Georgieva, potrivit Agerpres.

Un mesaj similar a venit din partea preşedintelui Băncii Mondiale, David Malpass. "Dincolo de impactul sanitar al pandemiei de COVID-19, ne aşteptăm la o recesiune globală majoră" a spus David Malpass într-o postare pe reţeaua LinkedIn.

Pieţele emergente şi economiile în curs de dezvoltare au fost lovite de criza coronavirusului a subliniat Georgieva, precizând că investiţii de aproape 90 de miliarde de dolari au ieşit de pe pieţele emergente, mult mai mult decât în perioada crizei financiare din 2008. De asemenea unele state sunt afectate de scăderea dramatică a preţului materiilor prime. Georgieva a mai spus că 90 de ţări, adică aproape jumătate din cele 189 de stat membre ale FMI, au solicitat acordarea de finanţare de urgenţă de la FMI pentru a răspunde la pandemia de coronavirus.

Atât FMI cât şi OMS au făcut un apel pentru ca finanţarea de urgenţă să fie utilizată în principal pentru consolidarea sistemelor medicale, plata doctorilor şi asistentelor şi achiziţionarea de echipamente de protecţie. "Pe măsură ce finanţarea ajunge în ţările care au nevoie, rugămintea noastră este ca cheltuielile medicale să fie plasate în fruntea listei de priorităţi", au subliniat directorul FMI, Kristalina Georgieva şi directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit calculelor Reuters, peste un milion de oameni sunt infectaţi cu COVID-19 şi peste 53.000 de persoane au decedat la nivel global.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. De disparitia afacerilor IMM-urilor! Nu se stie la ce se ajunge!

    PS: Zilnic mor 80 000 de oameni in lume de care nimeni nu face caz, 20 000 dintre ei de foame! S-a luat vreo masura? Nu trebuie sa faca unii afaceri cu bugetul de stat, pentru ca ajung la Curtea Martiala! 

    Oamenii sunt revoltati pentru ca vor muri de foame! Pacientilor de alte boli, cancer, diabet, inima, nu li se face o campanie de prevenire sau de vindecare! Nu se spune la TV cati mori zilnic din cauza acestor cumplite boli, carora nu li se cauta vaccin: ~Azi au murit de cancer X pacienti, de foame Y, de diabet Z!!!~

    1. 51 000 de pacienti mor de cancer in Romania anual! Cine s-a ingrijit de ei? De un vacccin!?

    Oamenii sunt revoltati pentru ca vor muri de foame! Pacientilor de alte boli, cancer, diabet, inima, nu li se face o campanie de prevenire sau de vindecare! Nu se spune la TV cati mor zilnic din cauza acestor cumplite boli, carora nu li se cauta vaccin: ~Azi au murit de cancer X pacienti, de foame Y, de diabet Z!!!~

    Cati politicieni au fost arestati pentru furtul bugetului privat si de stat in ultimii 30 de ani??? Trebuie sa ajunga la judecata!!!

    Vaccinul pentru cancer, foamete trebuie prezentat imediat! 

    1. Politicienii furaciosi din ultimii 30 de ani sa dea banii la Sanatate! Sa le fie confiscate averile! Si sa se puna pe Net lista informatorilor lui N. Mug de acum 30 de ani!

    Sa fie dat guvernul, sa fie judecati de Curtea Martiala!

    1. Guvernantii de azi vor fi vanati precum criminalii de razboi! Precum Visinescu! Pentru bataia de joc la adresa populatiei!

    Judecati pentru crime de razboi! Nu vor scapa de judecata populatiei precum Mussolini sau Goebbels, Dr. Mengele! Vor fi vanati pe strazi precum Visinescu! Bancile vor da faliment, nimeni nu va mai plati, privat sau bugetar, televiziunile vor da faliment, deoarece toti cetatenii vor rezilia contractele! Va fi RAZBOI CIVIL! E O LEGITATE: CAUZA SI EFECT!

    1. Impusii Hatz Fl, Mancatorul Flotei, Robotel, Omul fara Gat, Fl. Ruman! Batatorul de Tobe! Plus multi altii! Toti din Zona de Trista Amintire! Vor manca inchisoarea in 0, 5-10 ani!

      Alo , alo !

      Sunati de la psihiatrie ? 

      De ce dracu' nu va vedem pe Net cu nume si cu prenume? Cum s-a intamplat cu informatorii STASI in Germania de Est? Esti un dinozaur al trecutului, fara suparare! Micutii vostri protejati nici haz nu au!

      Romania, tara de securisti si informatori! Trebuie sa stim istoria trecuta (informatori, dosare), ca sa stim cine si de ce se comporta astfel acum! Pe bune, cand mor atatia de cancer pe an, iti pasa? Cand au furat spitalele? Cand se folosesc de pandemie ca sa-si traga comisioane pe echipamente medicale la firme proprii sau apropiate? Crezi ca lor le pasa de bolnavii de Covid? Le pasa, nu-i amestecau cu pacientii obisnuiti! Sau iti pasa doar de ordinul pe unitate? Te platesc sa faci Politie Politica? Iti platesc interceptarea? Daca se ajunge la faliment, populatia nu va sta in casa, cu sau fara Covid! Cu sau fara!

      Delir.

      I would be redundant with explanations! What the fuck? Could be somebody so stu...id like you?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb