Directorul general al TAROM va fi demis

Ioana Dogaru
Companii / 17 martie 2016

Actualizare 17:04 CA al TAROM se întruneşte vineri

Consiliul de Administraţie al TAROM se va întruni vineri, au declarat pentru Agerpres surse din domeniu.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a solicitat Autorităţii Aeronautice Civile din România să finalizeze joi investigaţia de la TAROM, iar Consiliului de Administraţie al companiei i-a recomandat să ia act de concluziile raportului, de situaţia generală creată în companie şi să acţioneze conform atribuţiilor legale.

(I.D.)

------

Directorul general al TAROM, Christian Edouard Heinzmann, urmează să fie demis vineri, în urma controlului făcut la companie de către Autoritatea Aeronautică Civilă, informează Antena3.

Potrivit unor surse, astăzi s-ar fi încheiat un audit al Autorităţii Aeronautice Civile prin care se decide retragerea lui si s-ar fi decis retragerea din funcţie a lui Christian Edouard Heinzmann, singurul manager străin care se află în fruntea unei companii de stat în România, transmite sursa citată.

Directorului TAROM i se reproşează managementul defectuos, inclusiv de la nivelul Ministerului Transporturilor, a precizat Antena3.

După incidentul aviatic de miercuri, când o aeronavă TAROM s-a întors pe aeroportul din Budapesta, la scurt timp de la decolare, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a emis un comunicat de presă în care preciza:"După acţiunea de protest a salariaţilor TAROM din cadrul Direcţiei Tehnice, desfăşurată pe parcursul zilei de astăzi, 16 martie a.c., solicit atât angajaţilor companiei, cât şi managementului executiv să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale, fără a periclita regularitatea zborurilor şi siguranţa pasagerilor."

"Întârzierile repetate ale curselor Tarom, tratarea necorespunzătoare a pasagerilor şi comunicarea defectuoasă a managementului cu angajaţii riscă să afecteze imaginea companiei. Toate acestea, coroborate cu incidentul în care a fost implicată aeronava Tarom la Budapesta, mă determină să solicit Autorităţii Aeronautice Civile din România, conform competenţelor instituţiei, să finalizeze mâine, 17 martie 2016, investigaţia de la Tarom. De asemenea recomand întrunirea de urgenţă a Consiliului de Administraţie al Tarom care să ia act de concluziile raportului, de situaţia generală creată în companie şi să acţioneze conform atribuţiilor legale", a mai scris Dan Costescu în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb