Divizia de semiconductori a "Sanyo Electric" se desprinde din companie

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 aprilie 2006

Producătorul japonez de echipamente electronice "Sanyo Electric" Co. intenţionează să-şi separe divizia neprofitabilă de producţie a semiconductorilor, aceasta fiind doar una dintre măsurile incluse într-o strategie de reducere a pierderilor. În luna iulie, "Sanyo" va înfiinţa o nouă companie, denumită "Sanyo Semiconductor" Co., căreia îi va transfera toate activităţile şi personalul din domeniul semiconductorilor. "Sanyo" va deţine toate cele 100.000 de acţiuni ale "Sanyo Semiconductor", urmînd ca noua companie să aibă sediul în Gunma, la nord de Tokyo.

Începînd cu anul 2004, "Sanyo" a fost nevoită să-şi diminueze cos-turile din operaţiunile cu semiconductori, integrînd o parte din activităţi şi închizînd anumite unităţi de producţie. În ultima perioadă, "Sanyo" a demarat un amplu proces de restructurare, inclusiv reduceri de personal şi renunţarea la anumite activităţi, încercînd să-şi redreseze poziţia pe piaţa mondială. Luna trecută, "Sanyo" a anunţat că îşi va transfera o parte din activităţile sale de producţie a telefoanelor mobile către o nouă societate mixtă înfiinţată împreună cu gigantul finlandez "Nokia". Totodată, la începutul acestei luni, "Sanyo" a decis să înfiinţeze o firmă mixtă cu grupul taiwanez "Quanta Computer", noua entitate urmînd să se ocupe de producţia şi comercializarea televizoarelor cu ecran plat.

Pentru exerciţiul fiscal 2005, încheiat în martie 2006, "Sanyo" estimează că va înregistra pierderi totale de 233 miliarde de yeni (1,6 miliarde de euro). În perioada menţionată, divizia de semiconductori a realizat vînzări de 166,5 miliarde de yeni, realizînd astfel 11% din cifra de afaceri a companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb