Divizia de turnuri a Vodafone a debutat pe piaţa din Frankfurt

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 martie 2021

Divizia de turnuri a Vodafone a debutat pe piaţa din Frankfurt

IPO-ul Vantage Towers - cel mai mare din Germania, de după 2018

Vantage Towers AG, divizia de infrastructură de telecomunicaţii (turnuri de telefonie) din Europa a grupului britanic Vodafone Plc, şi-a făcut ieri debutul la Bursa de Valori din Frankfurt, oferta publică iniţială (IPO) a acesteia fiind cea mai mare de pe piaţa germană după 2018.

Preţul IPO-ului în care societatea a pus pe piaţă 88,9 milioane de acţiuni a fost de 24 de euro fiecare, aproape de limita inferioară a intervalului avut în vedere de Vantage Towers: 22,50 - 29 euro. Astfel, compania a atras 2,13 miliarde de euro prin intermediul bursei germane.

Ieri, la ora 16.57, pe piaţa din Frankfurt, un titlu Vantage Towers era cotat în urcare faţă de preţul IPO-ului, la 24,36 euro.

"Acest IPO deblochează valoare pentru acţionarii noştri, respectiv demonstrează valoarea activelor noastre de infrastructură în lumea 5G", a declarat, ieri, directorul executiv al Vodafone, Nick Read.

La rândul său, directorul executiv al Vantage Towers, Vivek Badrinath, a spus conform Reuters: "Există un interes major pentru noi din partea operatorilor de telefonie mobilă şi alte companii din sectorul tehnologic, care vor veni către noi în următoarele luni".

Conform Reuters, dacă Vodafone, al doilea mare grup de telefonie din lume, va pune în vânzare titluri de încă 300 de milioane de euro, compania va obţine un total de 2,4 miliarde de euro (2,8 miliarde de dolari) din IPO-ul care a dat Vantage Towers o valoare de 12,1 miliarde de euro.

Vantage Towers, societate creată în 2020, cu sediul în Dusseldorf, Germania, are un portofoliu de aproximativ 82.000 de turnuri de telefonie mobilă în zece ţări din Europa.

Vodafone Group, care operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 48 de reţele mobile partenere, a informat că va utiliza banii din IPO pentru reducerea datoriilor care, potrivit datelor Refinitiv, se apropie de 69 de miliarde de euro.

De menţionat că listarea Vantage Towers a fost cea mai mare de pe piaţa germană după cea a producătorului de frâne Knorr Bremse, care a avut loc în octombrie 2018 şi a atras 4,4 miliarde de dolari.

De IPO-ul Vantage Towers s-au ocupat BofA Securities, Morgan Stanley, UBS, Barclays, Berenberg, BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs şi Jefferies.

Vantage intenţionează să plătească anual 60% din fluxul său de numerar liber recurent în dividende şi are în plan să distribuie 280 de milioane de euro în luna iulie pentru acest exerciţiu financiar, potrivit anunţului făcut de companie luna trecută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb