Diviziile feroviare ale Alstom şi Siemens fuzionează

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 28 septembrie 2017

Gigantul german Siemens şi rivalul francez Alstom au anunţat, ieri, fuzionarea activităţilor lor feroviare, creând un lider european care va putea concura cu firma chineză de stat CRRC, transmite Reuters, conform Agerpres.

Siemens va deţine 50% plus câteva acţiuni din societatea mixtă, care va fi numită Siemens Alstom, în timp ce Alstom îl va numi pe Henri Poupart-Lafarge în funcţia de director general. Preşedintele non-executiv va veni de la Siemens.

Acordul încă trebuie aprobat de acţionarii Alstom şi de către autorităţile de reglementare.

"Guvernul francez salută combinarea diviziilor feroviare ale Alstom şi Siemens, care va proteja locurile de muncă franceze", a afirmat ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire. Acesta a adăugat că statul francez nu-şi va exercita opţiunea de a achiziţiona o participaţie de 20% în Alstom de la grupul industrial Bouygues SA.

Ambele companii produc trenuri de mare viteză (Alstom - TGV - şi Siemens - ICE ), precum şi echipamente de semnalizare şi tehnologie feroviară. Vânzările lor combinate se ridică la 15,3 miliarde de euro (18 miliarde de dolari), iar profitul operaţional este estimat la 1,2 miliarde de euro. Firma chineză CRRC înregistrează venituri anuale de aproximativ 35 miliarde de dolari.

"Această fuziune franco-germană, între egali, trimite semnale puternice în multe moduri. Ideea europeană funcţionează şi, pe termen lung, împreună cu prietenii noştri de la Alstom, vom crea un nou campion european în industria feroviară", a afirmat directorul general al Siemens, Joe Kaeser.

De asemenea, şeful Alstom, Poupart-Lafarge a declarat: "Astăzi este un moment cheie în istoria Alstom, confirmând poziţia de platformă a consolidării în sectorul feroviar".

Noua entitate, cu 62.300 de angajaţi, va fi listată şi va avea sediul central în Paris, iar afacerile cu echipamente de semnalizare şi tehnologie vor fi în Berlin. Alstom şi Siemens se aşteaptă la reduceri de costuri de 470 de milioane de euro în următorii patru ani după finalizarea tranzacţiei, aşteptată la finele lui 2018.

Alstom şi Siemens au o prezenţă importantă şi pe piaţa din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb