Dmitri Medvedev propune legalizarea furtului de proprietate intelectuală în Rusia

G.D.
Internaţional / 31 ianuarie 2023

Dmitri Medvedev propune legalizarea furtului de proprietate intelectuală în Rusia

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev s-a pronunţat în mod deschis astăzi pentru piratarea oricăror produse străine de către Rusia, propunând ca ţara sa să nu mai plătească drepturi de autor şi brevete statelor care au impus sancţiuni Moscovei în urma campaniei sale militare în Ucraina, relatează agenţia de presă EFE, conform Agerpres.

"Tot ceea ce ne mai rămâne de făcut este să aprobăm normele privind utilizarea proprietăţii intelectuale. Fără niciun fel de licenţe şi plata drepturilor de autor! Aceasta va fi, printre alte măsuri, sancţiunea noastră împotriva drepturile lor intelectuale!", a propus el pe contul său de Telegram.

În mod explicit, Medvedev propune legalizarea piratării "oricăror" produse străine "de la filme la software-uri industriale" de către Rusia, notează Kommersant.

"Mulţumim, într-adevăr, celor care au dezvoltat diverse programe care permit utilizarea fără licenţă a produselor lor intelectuale costisitoare", a afirmat el, recunoscând că astfel vor putea fi "piratate" aceste produse în "regim de sancţiuni personale".

Potrivit lui Medvedev, astfel de măsuri vor fi un fel de represalii la restricţionarea vânzării către Rusia a drepturilor de utilizare a proprietăţii intelectuale.

"A la guerre comme a la guerre" ("La război ca la război"), remarcă ironic Medvedev în postarea sa, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, funcţie creată special pentru el de către preşedintele Vladimir Putin după demisia guvernului pe îl conducea.

Fostul preşedinte rus (între 2008 şi 2012) a subliniat că ţările neprietenoase "nu au suficient curaj (...) să admită că sancţiunile lor infernale au eşuat lamentabil. Nu funcţionează".

"Am reuşit să înlocuim marea majoritate a produselor industriale şi a bunurilor de consum cu produse proprii, iar restul cu mărci asiatice. În plus, importurile paralele funcţionează şi datorită lor primim aceleaşi mărci occidentale ca întotdeauna, în timp ce proprietarii lor nu primesc nimic", a spus el.

Prin urmare, susţine el, "totul merge ca de obicei: americanii profită de Europa umilită, care suportă această situaţie şi pierde bani", conform EFE.

"Chiar şi FMI prognozează o creştere economică a Rusiei în acest an", susţine ironic Dmitri Medvedev.

După începerea campaniei militare a Rusiei împotriva Ucrainei, ţările occidentale au introdus mai multe pachete de sancţiuni împotriva Rusiei. A fost instituită inclusiv o interdicţie privind furnizarea de software. Marile companii IT care furnizau software industrial şi de altă natură au părăsit şi ele Rusia. De asemenea, marile studiouri de film au încetat să acorde licenţe pentru difuzarea filmelor şi serialelor lor în Rusia, conform Kommersant.

În acest context, Institutul pentru dezvoltarea antreprenoriatului şi economiei din Moscova propusese anterior Ministerului Dezvoltării Digitale să permită întreprinderilor să folosească software-ul occidental fără licenţă.

În acelaşi timp, FMI a estimat că majoritatea ţărilor, inclusiv Rusia, vor evita o recesiune în 2023, conform unei previziuni proprii actualizate.

FMI se aşteaptă ca PIB-ul să crească cu 0,3% în Rusia în acest an, în timp ce în octombrie prezisese o scădere de 2,3%. În caz că aceasta se va întâmpla, Rusia va evita recesiunea timp de doi ani consecutiv, notează în ediţia sa de marţi The Moscow Times.

Evaluările autorităţilor ruse sunt însă mai pesimiste. Ministerul Dezvoltării Economice de la Moscova se aşteaptă la o scădere a creşterii economice cu 0,8% în acest an, conform ziarului citat.

Un sondaj din decembrie efectuat de Banca Centrală a Rusiei în rândul a 30 de economişti sugerează o scădere de 2,4%, puţin mai mult decât rezultatul anticipat în noiembrie (-2,1%).

Analizând prognoza FMI, economista şefă de la Alfa-Bank, Natalia Orlova, afirmă că unii experţi au considerat că dacă nu a existat o recesiune profundă în Rusia în 2022, aceasta nu va exista nici în 2023.

Dar, în opinia sa, un rezultat neaşteptat de bun în 2022 nu înseamnă că anul acesta nu va exista o recesiune profundă în Rusia. Prognoza ei este una dintre cele mai pesimiste de pe piaţă: -6,5% în 2023, potrivit The Moscow Times.

În condiţiile actuale din Rusia, PIB-ul a încetat să reflecte starea reală a economiei, spune şi Konstantin Sonin, profesor la Universitatea din Chicago: când "500.000 de persoane părăsesc ţara într-un an - mai mult decât în oricare dintre anii 1990 - asta înseamnă deja că ţara se află într-o criză economică gravă".

O dinamică pozitivă a PIB-ului rusesc din ultimele luni poate fi asociată cu creşterea producţiei industriei militare din cauza războiului Rusiei în Ucraina, conform unor experţi.

Dar tancurile, rachetele, artileria, gloanţele şi uniformele militare rămân pe câmpurile de luptă, fără a spori bunăstarea populaţiei ruse, concluzionează The Moscow Times.

În acelaşi timp, unii experţi occidentali au sesizat faptul că, în pofida sancţiunilor, Rusia continuă să aibă acces la produse occidentale pe care le importă prin foste republici sovietice, precum Georgia, Belarus, Kîrgîzstan şi Kazahstan.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Numai la mujici mai auzi ca le pleaca 1 milion din tara, mai mobilizeaza jumatate de milion si lor "le creste economia":-)

    1. Propaganda e una,realitatea este alta,

      greu de acceptat spalatilor pe creier  

      Nivelul de trai nu tine de propaganda si se vede cu ochiul liber...din partea mea tot inainte, sa traiti bine cum zice propaganda mujica, poate va tine de foame si de caldura:-)

      Situatia aia cu foame, frig si bezna pe care o descrii, tine de Ucraina si partial de UE, in nici un caz de Rusia care are resurse naturale si alimentare din abundenta! Pe de alta parte, pt faptul ca vezi mujici tot timpul si peste tot, ai avea nevoie de o analiza de tip freudian si de o terapie pe masura!

    Gogomanul uita sa admita ca: bondurile arata dupa acest an mare crash in fata pe cv ani!

    Deci o mare DEPRESIE ECONOMICA Pentru Rusia si nu numai! 

    Nici Germania , Uk , Franta si altele nu stau bine nici USA...  

    Bonduriledin multe tari proiecteaza DEPRESIE ECONOMICA IN FATA! 

    Ea nu o sa se simta imediat; pentru ca oamenii au facut cv exituri la detineri de active si deci tot ce se intampla acum este la relantiu pe consum rezerve. Sa vorbim in 4-5 ani! 

    Sa vedem cum reconfigureaza Germania economia lor interna! 

    Din ce vad eu: euro in gram aur si lei in gram aur = arata deflatie mare in fata! 

    In Romania deja activele imobiliare in multe regiuni incep sa coste din ce in ce mai putin in Grame Aur! 

    Imi aduc bine aminte de repetarea acestui fenomen si in trecut; cat si de povestea bunicului de pe vremea lui! 

    La minime Case in grame aur urmeaza instabilitate severa si socuri puternice de distrugere rute comerciale vechi. 

    Am vazut ca institutiile de analiza date au scos de mult AURUL ca etalon din Ecuatie de calcul cu alte bunuri si servicii tranzactionate ca sa ascunda ciclitatea ce se repeta in sistem! 

    Sa nu uitam ca stim de existenta ciclului de bunuri consum vandute in grame aur ce urca si coboara la zeci de ani! 

    Eu vad asa: lei in aur explodeaza nominal in fata si case in aur se prabusesc; cost de trai in crestere in fata pentru populatie; sa vedem cum va jongla inca veniturile nete in grame aur (ce au si ele ciclitate). 

    imi aduc aminte bine de veniturile Romaniei din 90 atat in nominal cat si in grame aur, cat si de costul unei locuinte atat in aur cat si in nominal intern cat si in dolar... nu a iesit nici pana astazi un economist care sa spuna ca 90 a cazut la valoarea reala din anii 30-40 ca raport venituri in aur si in dolari cu minus rata inflatiei. 

    Deci clar se vede ciclitatea.... era logic ca cine avea atunci aur cumpara active imo si le vindea ca sa puna mana pe dolari / valuta exact ce ii lipsea tarii sa aibe pe balanta ca sa poata umfla un nou ciclu de credit. 

    A vazut cineva care este venitul in Rusia in gram aur? 

    Dar in Ucraina? 

    Dar in Romania unde venitul minim net tot da sa scartie in aur. 

    Crede cineva ca Romania in fata nu va atinge iar un minim in venituri in grame aur? 

    Ba va atinge! 

    Istoric la zeci de ani se intoarce la baza din trend! 

    Si deci dece nu este sfatuita Populatia Romaniei sa Isi pastreze o parte din bani in AUR? 

    De ce se doreste doar in specula "Datorie"? Cand stim foarte clar ca in ciclul de deflatie fluxurile se prabusesc si costurile cresc! De ce se uraste atat de mult AURUL in literatura financiara? 

    De ce se predica Aurul de Cumparat cand tocmai tre sa faci exituri in trepte la el si sa cumperi / ajuti economia prabusita prin alocare capital multiplicat cu noul credit deflat?! 

    Kîrgîzstan şi Kazahstan - risca sa dea soc in fata la productie bumbac! Aceste natii au cam topit accelerat getarii si consuma la foc automat sursele de apa prin deviatiile si barajele anapoda facute. 

    PS: Bonduriele nu mint! Ele sunt ekgul sistemului financiar! 

    Ele arata clar pentru Rusia si nu numai = CRASH GRAV IN FATA! 

    s c cret 

    1. gargara imposibil de citit

    SUA si Europa au pornit un razboi nedeclarat ( prin intermediarul Ucraina ) impotriva rusiei.

    Nu poti dupa asta sa ceri rusiei sa respecte legile internationale . 

    daca SUA si europa au vrut razboi = acuma asta este , avem razboi cu toate dezastrele economice ce urmeaza in mod normal dupa un razboi ( si da = si rusia va fi afectata de razboi nu numai europa , ucraina nu mai conteaza )

    cel mai putin afectata va fi SUA = ei stau deoparte si ii instiga pe fraieri sa se bata intre ei  

    1. Mda, punctaj de trol.

      Rusilor nu le trebuie motive sa fure, asa sunt ei hoti, asta fac de cand se nasc si pana mor de generatii intregi, nu s-au schimbat cu nimic fata de profilul sovietic din al doilea razboi mondial.

      trol nazist , fara argumente doar jigniri

      Nu are argumente pt ca nu isi pierde vremea cu trolii si/sau prostii gen haur

      nu are argumente penru ca i se blocheaza creierul cand apar informatii care contrazic propaganda care i-a spalat creierul

    Medvedev greseste teribil. Sper ca citeste acest mesaj.

    Dle Medvedev, va rog sa impuneti un "patent cap". Niciun produs media sau SW sa nu coste mai mult de 1 dolar.

    Va multumesc pentru atentie. Iar dolarii se vor lua de catre cei indreptatiti atunci cand isi vor deschide conturile la bancile sanctionate de NATO. 

    Sa vezi despagubiri dupa aia. O sa plateasca ruzzia pe 3 generatii. Daca va mai exista...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb