Dmitri Peskov: "Există o tendinţă de a învinovăţi întotdeauna Rusia pentru orice"

D.T.
Internaţional / 10 aprilie 2023

Dmitri Peskov: "Există o tendinţă de a învinovăţi întotdeauna Rusia pentru orice"

Kremlinul a declarat astăzi că există o tendinţă generală de a învinovăţi Rusia pentru orice, atunci când a fost întrebat dacă este posibil ca Moscova să se afle în spatele apariţiei recente a unor documente clasificate care se referă în special la invazia rusă în Ucraina, informează Agerpres.

Această scurgere de documente secrete, dezvăluită săptămâna trecută de cotidianul american The New York Times, vizează evaluări şi rapoarte ale serviciilor de informaţii americane în legătură cu războiul din Ucraina, China, Orientul Mijlociu şi Africa.

Unii experţi în securitate naţională şi oficialităţi din SUA sunt de părere că amploarea subiectelor tratate în documente sugerează că informaţiile s-au scurs de la un american mai degrabă decât de la cineva dintr-o ţară aliată, dar nu exclud posibilitatea ca în spatele acestei acţiuni să se afle actori pro-ruşi.

Un fost ofiţer CIA a spus că este extrem de probabil ca Moscova să fi orchestrat scurgerea de informaţii pentru a semăna confuzie şi potenţiale divizări între Washington şi aliaţii săi, arată sursa citată.

Atunci când a fost întrebat despre acuzaţia că Rusia ar putea avea un rol, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns: ''Nu pot comenta pe acest subiect în vreun fel. Voi şi eu ştim că există în realitate o tendinţă de a învinovăţi întotdeauna Rusia pentru orice. Aceasta este, în general, o boală''.

În legătură cu ideea că Washingtonul l-ar fi spionat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Peskov, care a calificat scurgerile de informaţii ''destul de interesante'', a spus că această posibilitate nu poate fi exclusă.

El a adăugat că este greu de imaginat ca Franţa, al cărei preşedinte Emmanuel Macron a vizitat săptămâna trecută China, să joace un rol de mediator în Ucraina, întrucât Parisul sprijină una dintre părţile aflate în conflict.

Pe de altă parte, potrivit reprezentantului Kremlinului, China are tot dreptul de a răspunde la ceea ce el a numit ''provocări'' şi de a desfăşura exerciţii militare în jurul Taiwanului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Da, saracuti, cum sunt ei abuzati, le sunt bombardate scolile, spitalele si blocurile. UE a atacat Rusia in 2014 si de atunci rusia tot sufera?! Ce sleahta de penibili, rusii astia!

    ...dar ruzia nu este de vina pt nimic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb