Dmitro Kuleba: "Furnizarea de avioane F-16 Ucrainei va fi cea mai bună investiţie în securitatea europeană"

D.T.
Internaţional / 25 aprilie 2023

Dmitro Kuleba: "Furnizarea de avioane F-16 Ucrainei va fi cea mai bună investiţie în securitatea europeană"

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat ieri că trimiterea de avioane de luptă F-16 ţării sale ar fi o investiţie imbatabilă, care va avea rezultate pozitive pentru securitatea Europei pe termen lung, informează G4Media.

"Nu există niciun argument raţional pentru ca Ucraina să nu primească avioane de luptă moderne de tip occidental şi sunt convins că decizia va fi luată în cele din urmă", a declarat Kuleba.

"Furnizarea de avioane F-16 Ucrainei va fi cea mai bună investiţie a acestui deceniu în securitatea continentului european', a subliniat el într-o intervenţie la Consiliul miniştrilor de externe din UE luni la Bruxelles, pe agenda căruia s-a aflat pe lângă alte probleme şi chestiunea livrărilor de muniţii către Ucraina.

Kuleba s-a arătat încrezător că ţările UE sunt în măsură să joace un rol de prim-plan în adoptarea deciziei de a livra Ucrainei aviaţie de luptă modernă, demonstrând astfel leadershipul strategic al Uniunii Europene. El a subliniat că această decizie ar trebui luată cât mai curând posibil.

Ministrul de externe ucrainean a spus că instruirea piloţilor ucraineni în operarea avioanelor occidentale ar trebui să înceapă acum, pentru ca aceştia să le poată folosi "imediat", atunci când livrarea lor va primi undă verde.

"Superioritatea aeriană asupra inamicului", a remarcat el, "va salva vieţi în rândul soldaţilor şi civililor noştri".

Kuleba s-a adresat reuniunii prin videoconferinţă pentru a le mulţumi omologilor săi pentru asistenţa militară deja acordată şi pentru a le cere să accelereze achiziţia şi producţia de muniţie de artilerie, astfel încât armata ucraineană să poată respinge mai bine atacurile ruse şi să înceapă contraofensiva.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. O pace justa va salva vieti, nu mai multe avioane. Guvernul ucrainian a gresit cand s-a bagat in razboiul din dombas cazand ca un prost in capcana intinsa de Putler.(pt ca avea nevoie de un motiv sa invadeze, si Ucriana i l-a servit pe tava).

    Donetsc si Lugansk sunt pierdute, au fost demult pierdute de sub controlul guvernului ucrainian, la fel si transnistria. Tot acest razboi nu are sens, ruzia are de 3 ori mai multi oameni ca ucraina, si tampitul ala de dictator e dispus sa-i omoare pe toti in acest razboi.

    Ucraina oricum pierduse acele zone care erau republici separatiste, acum ce vor? Razboi forever? Au iinebunit cu totii, in frunte cu senilul de Biden, care odata nu a vorbit cu Putler de cand a inceput razboiul.  

    1. A inviat JOACHIM von RIBBENTROP, prin acest KURLEBA,care in loc sa se ocupe de incheierea unei PACI,el cere AVIOANE ca sa inceapa un RAZBOI MONDIAL,care sa duca la DISTRUGEREA PAMANTULUI. BAI BANDERISTULE,PUTIN este un TERORIST,insa voi cei care conduceti SUROGATUL de STAT numit UKRAINA,sunteti niste UCIGASI cu SANGE rece ail poporului vostru. IN veci nu o sa mai luati teritoriile de la TERORIST decat cu SACRIFICAREA poporului Ukrainian si poate a lumi.

      Putin a cazut in capcana intinsa de yankei asa cum francezii au cazut in 1870 in capcana intinsa de germani.

      Yankeii au avut inteligenta malefica sa exploateze si sa amplifice o animozitate inter-etnica ruso-ucraina. 

      Saracu Putler cum a tot cazut el in capcana cand a atacat Cecenia, de 2 ori, Georgia in 2008, Ucraina in 2014 , Ucraina in 2022.

    Generalul de brigada a lui Zelenski,Szerhij Melnyik a declarat

    ziarului spaniol El Pais ca daca occidentul nu trimite SOLDATI 

    nu au nici o sansa in razboiul cu Rusia,degeaba vin bani si arme

    1. STAI linistit ca oricum la ora actuala UKRAINA este plina de MILITARI STRAINI care lupta dupa modelul armatei BUCATARULUI ,PRIGOJIN.!

      Deneralul se refera precis la situatia actuala,

      fostele tari comuniste din Europa care tolereaza mai bine soldatii 

      ucisi si trimisi acasa in saci mortuari, ar trebui sa trimita cca. 1 500 000

      de soldati ca sa poata lupta cu sanse cu Rusia 

    Încă o inadvertența ca să nu spun aberație a sosiei lui Ciorbea, că avioanele astea vor fi folosite curând în condițiile în care instructarea piloților pentru ele ar dura 2 ani, cel puțin așa se spune.

    Poate se gândește că F16 să le fie trimise la pachet cu piloți americani și europeni pentru ca războiul să fie clar pentru toți.

    In afara de Zelenski NIMENI nu mai crede in succesul

    marii contraofensive, nici macar americanii  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb