DNA a extins ancheta în dosarul lui Radu Mazăre

E.D.
Anticorupţie / 16 aprilie 2014

DNA a extins ancheta în dosarul de corupţie care îl priveşte pe Radu Mazăre şi l-a pus sub acuzare pentru fals, în legătură cu declaraţiile sale de avere, informază un comunicat al instituţiei remis, astăzi, redacţiei.

Potrivit acestuia, la data de 15 aprilie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combaterea infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Radu Mazăre, primar al municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de fals în declaraţii.

Din ordonanţa privind efectuarea în continuare a urmăririi penale, întocmită de procurori, a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în declaraţiile de avere formulate în datele de 11 mai 2012 şi 29 iunie 2012, de către Radu Mazăre, nu este trecut contul personal, deschis la o unitate bancară din Israel.

În acest cont, a fost virată de către o societate comercială, la data de 13 septembrie 2011, suma de 95.000 euro.

Astfel, această informaţie nu apare nici la rubrica IV - 1, respectiv active financiare - conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii, forme echivalente de economisire şi investire, inclusiv cardurile de credit, dacă valoarea însumată a tuturor acestora depăşeşte 5000 de euro.

De asemenea nu apare nici transferul făcut de firma respectivă în contul personal, la rubrica VII - venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat astăzi, la ieşirea de la DNA, că procurorii au extins ancheta în dosarul de corupţie şi l-au pus sub acuzare şi pentru fals, în legătură cu declaraţiile sale de avere şi împrumutul făcut, cu mult timp în urmă, cetăţeanului de origine greacă.

"Am depus un înscris, respectiv contractul meu, de acum 10 ani, de împrumut. M-au anunţat că au extins urmărirea penală pentru fals în declaraţii, declaraţiile mele de avere. Şi am stat să studiez dosarul", a spus Radu Mazăre.

Primarul Constanţei a arătat că nu doreşte să comenteze acuzaţiile şi situaţia dosarului său, amintind că procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a făcut sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii în cazul său, pentru unele afirmaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb