DNA l-a dat în judecată pe Dumitru Sechelariu

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 7 aprilie 2010

DNA l-a dat în judecată pe Dumitru Sechelariu

Fostul primar al municipiului Bacău este acuzat de cumpărare de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Dumitru Sechelariu, acţionar şi consilier tehnic la SC "Transport Public" SA Bacău, sub acuzaţia de cumpărare de influenţă. Dumitru Sechelariu a fost primar al Municipiului Bacău şi este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai prosperi şi influenţi oameni de afaceri din judeţ.

În acest dosar, procurorii DNA au mai decis să-l trimită în judecată şi pe Iuliean Şutu, director la SC" Transport Public SA" Bacău, pe numele căruia s-a reţinut tot infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Procurorii arată, în rechizitoriul întocmit, că la data de 17 februarie 2010, Dumitru Sechelariu i-a oferit şi remis lui Iuliean Şutu, prin intermediari, suma de 77.400 lei.

Scopul urmărit de Sechelariu ar fi fost acela de cumpărare a influenţei a doi denunţători, pentru ca aceştia din urmă să intervină pe lângă judecătorii Curţii de Apel Bacău, potrivit DNA.

Membrii completului de judecată de la Curtea de Apel Bacău aveau de soluţionat un litigiu comercial în care era implicată SC "Transport Public" SA Bacău, iar Sechelariu ar fi urmărit, astfel, să obţină o soluţie favorabilă firmei la care era acţionar, acuză procurorii.

Procurorii DNA mai arată că, la acel moment, SC "Transport Public" SA Bacău se afla în negocieri cu un investitor (deţinător al unui lanţ de supermarket-uri) pentru tranzacţionarea unui teren pentru care se plătise un avans, însă Primăria Municipiului Bacău a contestat în instanţă dreptul de proprietate al societăţii asupra terenului.

Pe 17 februarie 2010, Iuliean Şutu a remis celor doi denunţători suma de 77.400 de lei în scopul menţionat, iar o zi mai târziu, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea sa pentru 24 de ore. Procurorii au mai precizat că, la data de 19 februarie 2010, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus arestarea lui Şutu pe termen de 29 de zile, măsură care a fost ulterior prelungită de aceeaşi instanţă până la data de 18 aprilie 2010 inclusiv.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Bacău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb