DNA: Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

F.A.
Anticorupţie / 26 iunie 2013

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a preşedintelui Tribunalului Dâmboviţa, Ion Miloşioiu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Alături de acesta au mai fost trimişi în judecată, următorii: Vişan Eftimie şi Gheorghe Doican, ambii în stare de arest preventiv, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă; George Banu, în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă; Robert Anghel, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "La data de 2 noiembrie 2010, inculpatul Miloşioiu Ion, judecător, preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui alt judecător din cadrul aceleiaşi instanţe, a pretins, în mod injust, de la inculpaţii Anghel Robert şi Eftimie Vişan (fraţi), suma de 6.000 de euro.

Miloşioiu Ion a pretins această sumă de bani prin intermediul inculpatului Banu Gheorghe pentru a interveni pe lângă un judecător care judeca dosarul penal privind pe Anghel Robert, judecat în stare de arest preventiv pentru infracţiunea de înşelăciune, şi pentru a-l determina să dispună punerea în libertate a acestuia şi, în final, să dispună condamnarea cu suspendarea executării pedepsei.

La data de 7 noiembrie 2010, inculpatul Miloşioiu Ion a primit de la inculpaţii Eftimie Vişan şi Anghel Robert (acesta din urmă în mod indirect, prin fratele său), prin intermediul inculpaţilor Banu George şi Doican Gheorghe, suma de 12.500 lei, echivalentul sumei de 3.000 euro, ca parte a sumei totale pretinse".

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile deţinute de Doican Gheorghe şi asupra unor sume de bani aparţinând lui Banu George şi Eftimie Vişan.

La data de 3 iunie 2013, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins cererea formulată de procurori, privind reţinerea şi arestarea preventivă a inculpatului Miloşioiu Ion.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Piteşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb