DNA: Un procuror şi un avocat, trimişi în judecată pentru luare de mită de la un student la Drept

V.B.
Anticorupţie / 11 decembrie 2014

Procurorul Valentin Cârstea, de la Parchetul Tribunalului Caraş-Severin, a fost trimis astăzi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), acuzat că a luat mită, printre altele, un televizor color şi alimente, ca să promoveze un student la Drept.

Magistratul este învinuit şi de fals intelectual şi trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată Ion Negru, avocat în Baroul Timiş, pentru fals intelectual şi pentru că ar fi luat mită o sticlă cu whiskey şi un set de cristal, format dintr-o sticlă şi şase pahare, ca să îl promoveze pe acelaşi student, denunţător în dosar.

Potrivit referatului DNA, procurorul Cârstea, profesor la Facultatea de Drept din Universitatea Europeană "Drăgan" din Lugoj, ar fi primit, în patru tranşe, de la denunţător, bunuri în valoare totală de 8.747 lei, în nume personal, "în scopul promovării frauduloase de către denunţător, a examenelor din anul I" şi i-ar fi acordat acestuia nota de promovare, fără ca studentul să se prezinte la examenul din 5 februarie 2014.

De asemenea, procurorul ar fi acceptat propunerea de remitere a unui laptop de către denunţător, "în schimbul dispunerii unei soluţii de declinare a competenţei într-o cauză penală aflată în instrumentarea magistratului".

"În final, inculpatului Cârstea Valentin i-a fost remis un televizor color, în valoare de 2.969 lei, atât pentru promisiunea de a soluţiona favorabil un dosar penal, cât şi în completarea foloaselor deja remise în lunile august şi decembrie 2013, în legătură cu promovarea, de către denunţător, în mod fraudulos, a tuturor examenelor din anul I. Valoarea totală a bunurilor primite de inculpatul Cârstea Valentin de la denunţător este de 8.747 lei (aparate electrocasnice, electronice şi produse alimentare)", se mai arată în documentul citat.

La rândul lui, avocatul Ion Negru, profesor la aceeaşi facultate, şi-ar fi exercitat fraudulos atribuţiunile de titular al catedrelor de "Istoria Statului şi Dreptului Românesc" şi "Drept Roman" şi l-ar fi promovat pe acelaşi denunţător la examenele din 12 martie şi 16 octombrie 2014, "ocazii cu care denunţătorul i-a şi remis avocatului Negru Ion o sticlă cu whisky, precum şi un set constând într-o sticlă de cristal pentru băuturi şi şase pahare din cristal, în valoare totală de 581 lei", conchide DNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb