Doar 20 de proiecte de turism rural mai pot beneficia de fonduri comunitare

Isabelle Stan
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 9 decembrie 2005

Fondurile nerambursabile SAPARD disponibile în prezent pentru turismul rural (Măsura 3.4, submăsura "turism rural") sînt de 1,5 milioane de euro, suficiente doar pentru aproximativ 20 de proiecte, informează reprezentanţii Agenţiei SAPARD. Astfel, gradul de utilizare al fondurilor disponibile în cadrul acestei submăsuri este de 93% din totalul sumei alocate, numărul proiectelor contractate pînă în acest moment fiind de 255. Cu toate acestea, cei care doresc să investească în turis-mul rural mai au la dispoziţie şi altă posibilitate de obţinere a fondurilor europene. Prin submăsura "Alte tipuri de turism rural" din cadrul aceleaşi măsuri, sînt disponibile 30 milioane de euro. Autorităţile apreciază că în urma alocării acestor fonduri pot fi finanţate peste 350 de proiecte SAPARD. Astfel, turismul ecvestru, cinegetic, pis-cicol, montan, eco-turismul, dar şi cicloturismul sînt tipuri de activităţi pentru care potenţialii beneficiari pot obţine fonduri SAPARD prin submăsura "alte tipuri de turism rural".

În cadrul Măsurii 3.4 "Dezvoltarea şi diversificarea activităţilor economice care să genereze activităţi multiple şi venituri alternative", submăsura SAPARD "alte tipuri de turism rural" au fost contractate pînă în acest moment 14 proiecte a căror valoare totală a contribuţiei SAPARD este de aproape un milion de euro. Din valoarea totală eligibilă a proiectului, 50% reprezintă contribuţia beneficiarului, iar 50% contribuţia publică. Valoarea totală a investiţiei, care include cofinanţarea şi finanţarea SAPARD, trebuie să se încadreze între 5.000 şi 200.000 de euro. În Programul SAPARD, cofinanţarea publică reprezintă contribuţia Uniunii Europene, 75% şi a Guvernului României 25%.

Condiţia esenţială pentru obţinerea fondurilor nerambursabile SAPARD este demonstrarea viabilităţii economico-financiare a investiţiei. Cu alte cuvinte, beneficiarul va trebui să demonstreze că îşi poate plăti obligaţiile şi datoriile în mod regulat şi să genereze un profit net de minimum 5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb