Doar 6% dintre întreprinderile din ţara noastră oferă formare profesională în domeniul TIC

G.D.
Companii / 20 septembrie 2022

Doar 6% dintre întreprinderile din ţara noastră oferă formare profesională în domeniul TIC

Doar 6% dintre întreprinderile din România oferă formare profesională în domeniul TIC faţă de media europeană de 20%, conform studiului DESI 2022, informează un comunicat remis redacţiei. Pentru a veni în sprijinul viitorilor specialişti în domeniu, Huawei a lansat cea de-a noua ediţie a programului Seeds for the Future, dedicat studenţilor pasionaţi de tehnologie.

Potrivit sursei citate, ediţia din 2022 va avea loc în perioada 19-26 septembrie la Bucureşti, iar programul a fost deschis tuturor studenţilor universitari pasionaţi de ştiinţă şi tehnologie din România şi Republica Moldova.

Ediţia de anul acesta a fost concepută pentru a include mai multe subiecte relevante la nivel local, lectori universitari şi ateliere practice pentru studenţi. Conţinutul a variat de la ateliere practice de robotică, până la cursuri de public speaking. În plus, noua serie de seminare locale, INSPIRATION, le oferă studenţilor oportunitatea de a discuta direct cu experţi în tendinţe tehnologice, pentru a putea înţelege în profunzime cum poate fi aplicată o soluţie tehnologică în scenarii din viaţa reală.

"De-a lungul anilor, am avut multe talente remarcabile în domeniul TIC din România care au absolvit programul Seeds for the Future şi au pornit într-o călătorie fructuoasă a carierei lor, unii i şi-au lansat propria afacere, alţii s-au alăturat echipei Huawei România şi sunt acum o componentă importantă a companiei noastre. Mă uit la studenţii Seeds din acest an şi văd în ei minţi strălucite şi viitoarea speranţă a fundaţiei digitale a României. Le doresc un program de succes în continuare şi îi felicit pe toţi studenţii Seeds 2022." Victor Zhou, Director al Consiliului de Administraţie al Filialei, Huawei România.

Programul "Seeds for the Future", dezvoltat de compania de tehnologie Huawei, a debutat în anul 2008 şi se desfăşoară în prezent în 126 de ţări de pe toate continentele, inclusiv în România. Programul se adresează studenţilor şi tinerilor absolvenţi din domeniul TIC, iar scopul acestuia este de a identifica tinerele talente în domeniul tehnologic şi de a contribui la formarea şi dezvoltarea profesională a acestora.

În România, programul "Seeds for the Future" se derulează din 2014, contribuind până acum la formarea a peste 300 de studenţi pasionaţi de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Programul reprezintă pentru studenţii înscrişi o oportunitate extraordinară de a învăţa şi de a-şi perfecţiona atât abilităţile tehnice, cât şi pe cele personale, având un rol important în debutul lor din punct de vedere profesional după absolvirea studiilor, se mai arată comunicat remis redacţiei. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb