Dogecoin, o monedă virtuală, a ajuns la o capitalizare de peste 1,1 miliarde de dolari

A.C
Macroeconomie / 7 ianuarie 2018

Dogecoin (Sursa foto: Facebook)

Dogecoin (Sursa foto: Facebook)

Dogecoin, o monedă virtuală derivată din Litecoin, al cărei nume provine din "fenomenul" de pe Internet Doge, a ajuns la o capitalizare de peste 1,1 miliarde de dolari.

Creşterea Dogecoin şi a altor descendente ale bitcoin se datorează faptului că sunt percepute ca fiind ieftine comparativ cu bitcoin sau etherum, a explicat Dave Chapman, analist la compania de trading Octagon Strategy din Hong Kong, potrivit CNBC.

Unul dintre fondatorii Dogecoin a declarat pentru un site care publică informaţii despre monede virtuale că aprecierea Dogecoin îl face să se îngrijoreze de excesele care au loc pe piaţă.

Date publicate de platoforma CoinMarketCap arată că dogecoin avea pe 5 ianuarie o capitalizare de 1,17 miliarde de dolari, fiind tranzacţionată la 0,010360 dolari pe unitate.

Luna trecută, moneda virtuală s-a apreciat cu peste 400%, atingând pentru scurt timp, la sfârşitul lui decembrie, 0,0107 dolari pe unitate.

Dogecoin este un exemplu de monedă virtuală creată ca alternativă la bitcoin. Între alte monede virtuale mai populare se află etherum, al cărei preţ a atins joi pentru prima oară nivelul de 1.000 de dolari, şi ripple, care anul trecut s-a apreciat cu 35.000%.

Dogecoin a fost creată în 2013, iar mascota sa este câinele japonez shiba inu, popularizat pe internet în 2010 sub numele de Doge.

Creatorii dogecoin au poziţionat criptomoneda ca "moneda de pe internet" care permite utilizatorilor să transfere uşor bani online.

Există mai multe căi prin care pot fi cumpărare dogecoins: utilizatorii le pot cumpăra de pe platforme online, pot să fie plătiţi sau le pot obţine prin minerit.

Creşterea meteorică a dogecoin din ultimele luni l-a determinat pe creatorul proiectului să îşi exprime îngrijorarea faţă de excesele pieţei. Jackson Palmer, fondatorul dogecoin care a plecat din echipă în 2015, a declarat pentru site-ul de ştiri despre criptomonedele CoinDesk că moneda s-a apreciat atât de puternic chiar dacă iniţiatorii acesteia nu au efectuat o actualizare software de peste 2 ani.

Valoarea totală a criptomonedelor depăşeşte 750 de miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap, iar bitcoin deţine poziţia dominantă, cu o cotă de piaţă de aproape 40%.

"Motivul principal al creşterii parabolice a monedelor alternative este percepţia de monede ieftine", a declarat Dave Chapman, director general la compania de trading Octagon Strategy din Hong Kong.

El a explicat că cele mai cunoscute două monede virtuale, bitcoin şi etherum, sunt considerate prea scumpe pentru majoritatea investitorilor noi de pe piaţă. Chiar dacă există posibilitatea de a cumpăra doar o fracţie din fiecare dintre aceste monede, există o barieră psihologică, legată de posibilitatea de a deţine integral un produs.

Un cumpărător se simte mai bine dacă ştie că deţine 2.000 de monede ripple, care l-ar costa puţin peste 6.000 de dolari, decât să deţină mai puţin de jumătate de bitcoin la acelaşi preţ, a mai spus Chapman.

Acesta a arătat că există o percepţie în rândul investitorilor noi, că au ratat "oportunitatea de creştere a criptomonedelor care au demonstrat deja randamente incredibile".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb