Doi comisari ai Gărzii Financiare Caraş Severin, cercetaţi de DNA pentru luare de mită

F.A.
Anticorupţie / 30 mai 2013

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul teritorial Timişoara efectuează cercetări penale faţă de Sebastian Zeicu şi Remus Alin Doban, ambii comisari din cadrul Gărzii Financiare Caraş Severin, în sarcina cărora s-au reţinut următoarele infracţiuni: luare de mită, în formă continuată şi fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de luare de mită, potrivit unui comunicat de presă.

"În perioada 2011 - 2012 şi în data de 29 mai 2013, inculpaţii Zeicu Sebastian şi Doban Remus Alin, în calitate de comisari în cadrul Gărzii Financiare Caraş Severin, cu ocazia efectuării unor controale de specialitate, au pretins, acceptat şi primit de la o persoană denunţătoare, reprezentant al unei societăţi comerciale, suma totală de 2.600 lei. Banii au fost primiţi de cei doi inculpaţi cu titlu de mită pentru a aplica societăţii comerciale reprezentate de persoana denunţătoare sancţiuni contravenţionale mai blânde, raportat la neregulile constatate şi pentru a oferi protecţie faţă de alte posibile controale efectuate de comisari din cadrul Gărzii Financiare Caraş Severin", se arată în rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori.

"De asemenea, pentru a crea aparenţa că şi-au îndeplinit corect atribuţiile de serviciu, inculpaţii Zeicu Sebastian şi Doban Remus Alin au redactat în fals înscrisuri în care au consemnat aspecte nereale, în condiţiile în care controalele erau formale.

La data de 29 mai 2013, Zeicu Sebastian şi Doban Remus Alin, în scopul descris mai sus, au primit de la persoana denunţătoare suma de 1.000 lei, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante", se menţionează în rezoluţie.

Ieri, procurorii au dispus reţinerea acestora pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb