Donald Trump, acuzat că şi-a supraevaluat averea cu miliarde de dolari

F.D.
Internaţional / 31 august 2023

Donald Trump, acuzat că şi-a supraevaluat averea cu miliarde de dolari

Donald Trump, care vrea să fie reales preşedinte al Statelor Unite, este acuzat de miercuri de justiţia din New York că şi-a supraevaluat averea cu "miliarde de dolari" în fiecare an, din 2011 până în 2021, în cadrul unei acţiuni civile pentru fraudă în 2022, potrivit News.ro.

Procurorul general al statului New York (echivalentul procurorului general regional), Letitia James, a transmis sute de pagini de documente acuzatoare către instanţa supremă locală pentru a susţine plângerea civilă pe care a depus-o în septembrie 2022 şi prin care cere daune de 250 de milioane de dolari de la Trump, copiii săi şi grupul lor Trump Organization pentru fraudă fiscală şi financiară.

Letitia James, magistrat ales al Partidului Democrat, îl acuză pe miliardarul republican şi pe copiii săi că au manipulat "deliberat" - în sus şi în jos - evaluările activelor grupului - cluburi de golf, hoteluri de lux şi alte proprietăţi - pentru a obţine împrumuturi mai avantajoase de la bănci sau pentru a-şi reduce impozitele.

Un proces civil urmează să aibă loc la New York începând cu 2 octombrie, după o audiere preliminară la Curtea Supremă de stat pe 22 septembrie.

În documentele judiciare dezvăluite de biroul Letitiei James, acuzarea estimează că Trump şi-a supraevaluat poziţia financiară în fiecare an între 2011 şi 2021 - deci inclusiv atunci când a fost la Casa Albă din 2017 până în 2021 - "între 17% şi 39%, sau între 812 milioane şi 2,2 miliarde de dolari" în fiecare an.

"Cel puţin din 2011, inculpaţii şi alte persoane care lucrau pentru ei la Trump Organization au umflat în mod fals cu miliarde de dolari valoarea activelor lor înregistrate în declaraţia financiară anuală a lui Donald J. Trump", scriu procurorii newyorkezi.

"În faţa acestor dovezi, instanţa nu are nevoie de un proces pentru a stabili că inculpaţii au umflat în mod substanţial valoarea activelor lor", susţin departamentele lui James într-un dosar judiciar.

În ianuarie anul trecut, Organizaţia Trump fusese deja condamnată la New York - deşi în baza unor acuzaţii penale - la o amendă maximă de 1,6 milioane de dolari pentru fraudă financiară şi fiscală.

Procesul civil din această toamnă promite, dacă va avea loc, va fi mai spectaculos, înaintea tuturor proceselor din 2024 care îl aşteaptă pe Donald Trump, care speră să se întoarcă la Casa Albă la 20 ianuarie 2025.

În cazul plângerii lui James, Trump a denunţat deseori un caz "ridicol" condus de un magistrat afro-american "rasist".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. "supraevaluat"?!

    Ce treaba are "supraevaluarea" cu ciclul de "dobanda"?! 

    la dobanzi diferite si capraturi diferite si chirii diferite in piata ai "evaluare" diferite. 

    sunt momente cand pretul depaseste fundamente cand bancile dau credite "noilor intrati in case".... unde milioane de ipoteci /credite nu au treaba cu fundamentul din piata = chiria... aia inseamna "supraevaluarea" bancilor ca sa dea bine la banca centrala cu active in crestere. 

    Problema se pune cand somajul din minime nu poate sa mai sustina costul creditului iar chiriile pietei (adica tot puterea oamenilor de plata/trai) nu poate sustine dobanda de plata... de aici incepe ciclul somajului sa creasca... cauzat in principal de capitalistii c ese opresc din a mai varsa "capital" in ceva ce merge /ruleaza in negativ; adica creditul devine cu randament negativ pe termen de 1-2-3-45 ani... si este / pare ilogic sa stai in el pe semn de deflatie randament. 

    Asa putem spune ca si Guvernele isi supra evalueaza periodic activele... cand vand / inchiriaza din ele... ca sa isi sustina aparatul bugetar.... goar ca govul are un as in maneca fata de capitalisi: cand creditul merge pe randament negativ el are TAXE de marit... asta da "capitalism socialist" suprem; capitalistul de rand nu poate sa "taxeze" ca "guvernul" cetatenii cand "costul" ii se scumpeste! El este fortat sa gaseasca alte soutii in piata: inovatie tehnologica etc; eficientizare, dat afara angajati scumpi si pus oameni ieftini; intrare iesire pe alte piete; vanzare de detineri active pentru extra capital; parcare cash pe dreapta pana cand costul creditului scade sau se linisteste... 

    s c c r e t 

    1. NORMAL LA NOI BANCA ITI EVALUEAZA GARANTIILE NU TU. cred ca si peste tot ew asa

    Mai are unde sa decada democratia,

    candva exemlara din USA ??!! 

    Maimuta afroamericana vrea sa l infunde pe Trump fostul si viitorul presedinte al USA ? Democratii o vor lua urat pe coaja anul viitor de la Republicani.. Poporul american o duce tot mai rau cu Democratii la guvernare…

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb