DONALD TRUMP: "Ceea ce se întâmplă nu este o procedură de destituire, ci o lovitură de stat"

I.A.
Internaţional / 2 octombrie 2019

Donald Trump (Sursă foto: Twitter)

Donald Trump (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele SUA, Donald Trump, afirmă că, pe măsură ce află mai multe date, ajunge la concluzia că ceea ce se întâmplă, în cadrul anchetei care îl vizează, cu privire la discuţia telefonică avută cu preşedintele ucrainean, nu este o procedură de destituire, ci o lovitură de stat, menită să ia puterea, votul şi libertăţile poporului.

"Pe măsură ce aflu mai multe date, ajung la concluzia că ceea ce se întâmplă nu este o procedură de destituire, ci o lovitură de stat", scrie Trump într-o postare pe Twitter.

Preşedintele american afirmă că scopul acestei "lovituri de stat" este acela de a prelua puterea poporului, votul său, libertăţile, "al doilea Amendament" - referitor la dreptul de a purta arme - , religia, armata, zidul de la frontieră şi toate drepturile din calitatea de cetăţean al Statelor Unite ale Americii.

Democraţii au deschis în urmă cu o săptămână o anchetă împotriva Donald Trump, în vederea destituirii. În cazul în care Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei, aprobă prin vot punerea sub acuzare ("impeachment") a miliardarului, Senatului, majoritar republican, îi va reveni sarcina să-l judece. Congresul american, care anchetează cu privire la presiuni exercitate de Trump asupra omologului său ucrainean pentru ca Volodimir Zelnski să efectueze investigaţii cu privire la Joe Biden, posibilul său adeversar în alegerile prezidenţiale din 2020, a trecut deja într-o nouă etapă.

Congresmenii democraţi au trimis vineri primele somaţii în vederea prezentării la audieri, inclusiv şefului diplomaţiei americane Mike Pompeo, şi livrării unor documente necesare anchetei. Avocatul personal al locatarului Casei Albe Rudy Giuliani a primit ordinul să livreze documente legate de acest dosar.

Donald Trump a dat constant asigurări că discuţia la telefon, în vară, cu Volodimir Zelenski nu are nimic condamnabil. "Acest apel era perfect", a subliniat el în Biroul Oval, acuzându-l din nou pe avertizorul de integritate aflat la originea acestui scandal că a raportat elemente inexacte.

Recent, în mijlocul unei rafale de tweeturi, pe un ton deosebit de agresiv, al 45-lea preşedinte al Statelor Unite l-a atacat cu virulenţă pe alesul democrat care supervizează această anchetă, Adam Schiff.

"Adam Schiff a făcut, în mod ilegal, o declaraţie FALSĂ şi teribilă despre discuţia mea cu preşedintele ucrainean (...). Trebuie să fie arestat pentru trădare?", a acuzat Trump.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. SA SCAPE , O DATA DE EL !!! OMUL ASTA , ARE TOATE CALITATILE UNUI DICTATOR !!! I-AR STA MAI BINE IN COREEA DE NORD , S-AU IN CHINA , SA-I INTARATE PE AIA PE ACOLO !!! CUM , AM MAI ZIS : EL URCA BURSELE LUMII , SI TOT EL , LE COBOARA , PRIN TOT FELUL DE DECLARATII , UNELE DINTRE ELE , TEMBELE !!! E CAMPION , IN ASI FACE TOT FELUL DE DUSMANI !!! AR FI IN INTERESUL AMERICII , CA ACEST OM ,(...) !!!

    1. alo, alo, alo....cucu... hopa, spume la gura, respira dementule

      Iar ăsta mă? Începe sa mă dispere. Bursa, haideți, va rog frumos. Taiati-i accesul că nu are rost.

    A luat-o si asta cu loțiunea de stat ca băsău ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb