DOSARUL "APA NOVA" Administratorul unei firme, pus sub control judiciar

Alexandru Costea
Anticorupţie / 16 octombrie 2015

În dosarul "APA NOVA", DNA Ploieşti a dispus urmărirea penală şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de astăzi până pe 14.12.2015, faţă de Alexandru Zamfir, administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi complicitate la spălare a banilor, potrivit unui comunicat emis de DNA.

Din ordonanţa întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora:

"În perioada anilor 2012 - 2014, inculpatul Roche Bruno-Daniel-Paul şi suspectul Lalague Laurent, în calitate de administratori ai S.C. APA NOVA S.A. Bucureşti şi directori generali ai aceleiaşi societăţi, beneficiind de complicitatea inculpatului Zamfir Alexandru, au participat la realizarea unui circuit comercial şi financiar fictiv ce a avut drept scop înregistrarea, în contabilitatea S.C. Apa Nova S.A. Bucureşti, a unor achiziţii fictive având ca obiect presupuse prestări de servicii şi achiziţii mărfuri de la un număr de 3 firme, printre care şi cea administrată de acest din urmă inculpat.

Aceste firme procedau la emiterea unor facturi false care să favorizeze S.C. Apa Nova S.A. Bucureşti, utilizând ca mod de operare, reducerea artificială a profitului impozabil şi a TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale «tip fantomă». Prin aceste operaţiuni ilicite se urmărea deducerea nelegală a TVA şi diminuarea bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, pentru a crea aparenţa caracterului licit a sumelor de bani pe care le-au rulat prin intermediul societăţilor fantomă, cele trei persoane operau retrageri de numerar imediat după alimentarea contului, ridicau frecvent sume de bani în numerar, în valori mari, având drept explicaţii «achiziţii mărfuri» şi efectuau rulaje deosebit de mari în conturile persoanelor fizice implicate, fără justificare legală.

Spre exemplu, doar în cazul unei facturi a fost stabilit un prejudiciu minim în sumă de 263.820 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA legal datorat bugetului general consolidat al statului, la care se adaugă suma de 817.842 lei, reprezentând prejudiciul minim produs prin comiterea infracţiunii de spălare a banilor".

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb