DOSARUL DE ŞANTAJ FAŢĂ DE MIRCEA BĂSESCU Cei cinci membri ai familiei Anghel cer strămutarea procesului

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 18 februarie 2015

Cei cinci membri ai familiei Anghel, judecaţi de Tribunalul Constanţa pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, au cerut strămutarea procesului, aducând în discuţie influenţa pe care ar avea-o pe plan local Mircea şi Traian Băsescu, scriu surse din presă.

Cererea lor va fi analizată de Curtea de Apel Constanţa.

Avocatul Pavel Abraham, apărătorul a trei dintre cei cinci inculpaţi, a depus o cerere pentru strămutarea procesului, invocând motivele sus-menţionate.

Domnia sa a declarat: "Am solicitat strămutarea cauzei, având în vedere că, până în acest moment, am constatat că există o suspiciune rezonabilă de imparţialitate din partea magistraţilor de aici, dat fiind felul în care s-a derulat procesul. În perioada de cameră preliminară, potrivit legii, nu puteam face acest lucru şi este primul termen la care am participat eu. La solicitarea clienţilor, am făcut această cerere şi urmează să fie analizată, să se stabilească un termen la Curtea de Apel şi se va vedea ce se va dispune. Dat fiind faptul că domnul Mircea Băsescu are o influenţă deosebită şi ne-am convins de acest fapt, dat fiind faptul că atât domnul Mircea Băsescu, cât şi domnul Traian Băsescu sunt originari din judeţul Constanţa, au relaţii multiple, dat fiind faptul că din probele pe care le-am prezentat şi pe care le voi dezavolta în instanţă rezultă atitudinea anumitor persoane care administrează legea la acest nivel. Avem această suspiciune rezonabilă".

Avocatul a mai spus că intenţionează chemarea fostului preşedinte Traian Băsescu ca martor în acest proces, precum şi a altor membri din familia lui Mircea Băsescu.

Ieri, la Tribunalul Constanţa, a avut loc un nou termen în dosarul în care Fănica, Izaura, Florin şi Grinică-Ion Anghel, precum şi Marius Constantin sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu. Astfel, au dat declaraţii în faţa judecătorilor Florin, Izaura şi Grinică-Ion Anghel, după ce, la termenul anterior, Marius Constantin îşi prezentase versiunea asupra faptelor.

Florin Anghel a declarat că jumătate dintre banii pe care familia sa i-a dat lui Mircea Băsescu, adică 300.000 de euro, au ajuns la Traian Băsescu, pentru ca acesta să intervină pentru scoaterea din închisoare a tatălui său, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb