DOSARUL NUCLEAR IRANIAN: Emmanuel Macron a cerut Teheranului să profite de oportunitatea de a păstra acordul de la Viena

G.U.
Internaţional / 20 februarie 2022

Emmanuel Macron a cerut Teheranului să profite de oportunitatea de a păstra acordul de la Viena

Preşedintele Emmanuel Macron i-a comunicat astăzi omologul său iranian, Ebrahim Raissi, că Iranul trebuie să profite acum de oportunitatea de a păstra acordul de la Viena din discuţiile pe dosarul nuclear, conform unei informări a preşedinţiei franceze, informează AFP, potrivit Agerpres.

În cadrul unei discuţii telefonice de 90 de minute,"preşedintele Republicii a subliniat necesitatea imperioasă de a încheia un acord cât mai este timp", a subliniat Palatul Elysee într-un comunicat de presă.

Cu această ocazie, preşedintele Emmanuel Macron "şi-a exprimat convingerea că discuţiile purtate cu participarea activă a Franţei şi a partenerilor săi au făcut posibilă ajungerea la o soluţie care să respecte interesele esenţiale ale tuturor părţilor interesate, care să permită evitarea unei crize nucleare grave".

În consecinţă, preşedintele francez a subliniat că "Iranul trebuie acum să profite de această oportunitate şi să ia deciziile politice care vor face posibilă păstrarea acordului de la Viena, în interesul Iranului şi al tuturor".

Statele Unite au anunţat joi "progrese substanţiale" în timpul negocierilor de la Viena pentru salvarea acordului nuclear iranian, apreciind drept posibil un acord "în zilele următoare", dacă Iranul "dă dovadă de seriozitate".

Discuţiile de la Viena urmăresc să salveze acordul din 2015 care a ridicat sancţiunile economice internaţionale împotriva Iranului în schimbul impunerii unor limite stricte programului său nuclear care ar trebui să-l împiedice să se doteze cu bomba atomică. La ele iau parte membrii semnatari ai acordului (China, Rusia, Franţa, Germania, Regatul Unit şi Iran), cu participarea indirectă a Statelor Unite.

SUA au părăsit pactul nuclear în 2018, la iniţiativa fostului preşedinte Donald Trump, care a reimpus sancţiuni Iranului. Drept răspuns, Teheranul a început să renunţe treptat să mai respecte angajamentele asumate prin acord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb