Două blocuri din "Terra Residence" - scoase la vânzare de lichidatorul judiciar

Ziarul BURSA #Companii / 24 ianuarie 2011

Două blocuri de locuinţe din cele trei nefinalizate în complexul rezidenţial "Terra Residence" din Voluntari au fost scoase la vânzare de "PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services", lichidatorul judiciar al "Terra Vision". Dezvoltatorul are datorii de 143 milioane lei, din care 83 milioane lei către BCR.

Firma este în reorganizare, iar până la finalizarea planului, admi-nis-tratorul judiciar va păstra în întregime conducerea activităţii, având în vedere că anterior deschiderii procedurii de insolvenţă, managementul "Terra Vision" şi-a în-suşit fraudulos sume care pot depăşi 14 milioane de euro, potrivit planului de reorganizare, citat de Mediafax. Societatea este deţinută de Daniel Thomas, care controlează 90% din părţile sociale şi de Sorin Alexandru Balint, cu 10% din capital.

"Contabilitatea a fost ţinută în mod defectuos, în mod deliberat, numeroase tranzacţii nefiind înregistrate în contabilitatea debitoarei, ca urmare a nefurnizării documentelor justificative către firma de contabilitate, iar o suprafaţă de teren şi un număr de patru autoturisme au fost transferate în mod fraudulos", potrivit PwC.

Planul de Reorganizare prevede continuarea construirii unuia dintre cele trei imobile nefinalizate şi vânzarea a două imobile, totalizând 315 apartamente. Valoarea de lichidare s-a considerat a fi cea indicată de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox în raportul de evaluare. Astfel, valoarea de lichidare pentru unul dintre imobile este de 3,7 milioane de euro, iar pentru cel de-al doilea de 5,4 milioane de euro (sume fără TVA). Pentru cea de-a treia clădire nefinalizată şi care nu a fost scoasă la vânzare, sunt necesare fonduri de 3,4 milioane de euro pentru terminarea lucrărilor, care vor proveni dintr-un credit de la BCR. Un număr de 50 de apartamente din al treilea imobil vor fi dis-ponibile pe piaţă spre vânzare la un preţ de 800 de euro/mp, preţ recomandat de DTZ Echinox şi vor fi vândute cu un ritm lunar de 3-4 unităţi.

PwC estimează că valoarea totală a încasărilor va fi 1,4 milioane de lei, fără TVA. La acestea s-ar putea adăuga şi veniturile obţinute odată cu vânzarea cotelor indivize aferente apartamentelor din blocurile finalizate, estimate la o valoare de 440.000 de euro, fără TVA.

"În măsura în care acest demers (vânzarea celor două imobile) nu se va finaliza cu succes, fie din cauza lipsei interesului pieţei, fie din cauza unor oferte de preţ considerabil inferioare valorii de lichidare, BCR va avea opţiunea de a proceda la o conversie a creanţei BCR, aflată în sold la acea dată, în acţiuni", se menţionează în raport.

Reprezentanţii PwC au declarat, citaţi de Mediafax, că vânzarea se va face prin negociere directă, iar până acum nu a fost primită nicio ofertă.

Proiectul "Terra Residence", început în luna octombrie 2005, presupunea construirea unui ansamblu rezidenţial localizat în partea de nord a Capitalei. Complexul este dezvoltat pe o suprafaţă de teren de aproximativ 20.500 mp şi cuprinde şapte imobile, dintre care patru sunt finalizate. "Terra Vision" a contractat două credite bancare de la BCR, de 2,5 mili-oane de euro şi, respectiv, 20 milioane de euro, ambele în 2006. La data de 30 iunie 2010, "Terra Vision" mai avea de plată către BCR suma de 82,9 milioane de lei, echivalentul a 19,8 milioane de euro. În total, "Terra Vision" are 116 creditori, valoarea datoriilor ridicându-se la 142,8 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb