Două branduri româneşti spun adio locuinţelor incomode

Comunicate de presă / 14 octombrie 2021

România este ţara cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe din Europa (96%), ȋnsă, ȋn acelaşi timp, românii trăiesc ȋn cele mai mici apartamente din UE - 43,9 mp, faţă de peste 90 mp, media europeană - potrivit Eurostat. Nu doar lipsa de spaţiu este problema locuinţelor din ţara noastră, ci şi compartimentarea, funcţionalitatea, rezistenţa clădirilor, calitatea instalaţiilor şi a finisajelor. Ȋn acest context, magazinul online NeaKaisa şi arhitecţii de la Case Strâmbe pe Radar au făcut un parteneriat pentru promovarea confortului ȋn locuinţele autohtone, conform unui comunicat remis redacţiei.

,,Ȋncă de la ȋnfiinţare, am militat pentru un design interior practic, unde fiecare element să fie funcţional, în timp ce arată impecabil. Acesta este şi principalul criteriu atunci când selectăm produsele disponibile pe neakaisa.ro. Cu un mesaj similar, dar pe partea de arhitectură, vin şi colegii de la Case Strâmbe pe Radar, astfel că acest parteneriat a venit cumva firesc. Ne dorim ca ȋmpreună să putem creşte gradul de informare a românilor, implicit calitatea şi confortul locuinţelor acestora. O schimbare de mentalitate deja se vede, ȋn piaţă, ȋn ultimii ani. Din estimările noastre, ȋn 2020 şi 2021, numărul celor care au lucrat cu un architect sau designer de interior pentru a eficientiza procesul de amenajare s-a majorat cu 20%. Ȋn plus, un procent tot mai mare din clienţii noştri aleg produsele din zona medium/high, cu preţuri mai mari, ȋn detrimentul celor ieftine", spune Vlad Sardescu, co-fondator al platformei NeaKaisă.

Veşti bune vin şi dinspre zona arhitecturii rezidenţiale. Anul acesta, cererile de autorizaţii de construire ȋnregistrate prevăd o suprafaţă utilă mai mare a locuinţelor, faţă de anul trecut, potrivit INS. De exemplu, ȋn luna august 2021, a existat o creştere atât a numărului de autorizaţii de construire cumulat pe mediul urban şi cel rural, eliberate pentru clădiri rezidenţiale (+12,5%), cât şi a suprafeţei utile totale (+15,2% - procent obţinut din cumularea ruralului cu urbanul), comparativ cu august 2020, arată cel mai recent comunicat INS.

"Din 2015 şi până acum am răspuns la peste 1000 de solicitări primite şi am evaluat gradul de adecvare la norme pentru mai mult de 100 de planuri de locuinţe (majoritatea noi). Am demarat proiectul CSpR pentru educarea publicului în privinţa dreptului la confort garantat de lege.

Acasă înseamnă suprafaţa utilă a locuinţei, care este scena principală a unei zile din viaţa fiecăruia dintre noi - pentru că petrecem mai multe ore acasă decât oriunde altundeva. Experienţa de locuire din aceste aproximativ 10 ore - care au devenit mai multe în perioada pandemiei din ultimii doi ani - este importantă pentru calitatea vieţii personale. Ne implicăm în proiecte care au un impact pozitiv asupra celor care ne urmăresc, iar verificarea parametrilor locuinţelor privind dimensiunile şi sănătatea mediului interior reprezintă activitatea noastră principală. Publicul merită finisaje de calitate, un mediu sănătos şi un spaţiu locativ folosit eficient", declară arhitectul Radu Negoiţă, fondatorul proiectului Case Strâmbe pe Radar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb