DPA: Fostul preşedinte Petro Poroşenko speră să revină la conducerea Ucrainei după război

R.S.
Internaţional / 3 aprilie

DPA: Fostul preşedinte Petro Poroşenko speră să revină la conducerea Ucrainei după război

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko speră să revină în această funcţie după încheierea războiului, a declarat el într-un interviu acordat postului panarab de televiziune Al-Jazeera, relatează DPA.

Chiar dacă alegerile nu pot fi organizate atât timp cât Ucraina se află în război, Poroşenko a spus clar că intenţionează să candideze la funcţia supremă de îndată ce acest lucru va fi posibil. Însă înainte de a organiza alegeri, Ucraina trebuie să-şi asigure victoria împotriva Rusiei, a subliniat el, conform DPA.

''Acest război este mai mare decât Ucraina. El este despre ordine mondială, libertate, democraţie. Luptăm aici şi salvăm lumea'', a explicat fostul şef al statului ucrainean, precizează sursa citată.

Petro Poroşenko, care conduce cel mai mare partid de opoziţie ucrainean ce nu este scos în afara legii, a afirmat că alternativa sa ar fi să candideze pentru un loc în Parlamentul European după ce Ucraina va fi aderat la Uniunea Europeană. Poroşenko a fost preşedinte al Ucrainei timp de cinci ani, în perioada 7 iunie 2014 - 20 mai 2019, transmite DPA.

În 2019, el a pierdut cursa prezidenţială, câştigătorul fiind Volodimir Zelenski. Conform Constituţiei ucrainene, alegerile prezidenţiale ar fi trebuit să aibă loc duminică, dar ele au fost amânate. Potrivit sondajelor de opinie, publicul ucrainean se opune organizării de alegeri în condiţii de război, scrie DPA.

Deşi mandatul lui Zelenski se încheie în 20 mai, o prevedere constituţională îi permite acestuia să rămână în funcţie până când un succesor va prelua postul. Rusia nu a scăpat acest prilej pentru a-şi face propagandă. ''După 20 mai, Volodimir Zelenski va fi un dictator'', a declarat ieri liderul partidului 'Rusia Justă - Pentru adevăr', Serghei Mironov. Anterior, ministrul de externe rus Serghei Lavrov afirmase că Moscova nu va trebui să discute cu Zelenski după data de 20 mai, potrivit sursei citate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb