DPA: Zelenski califică drept inacceptabilă ezitarea Occidentului în problema ajutorului pentru Ucraina

A.F.
Politică / 5 aprilie

DPA: Zelenski califică drept inacceptabilă ezitarea Occidentului în problema ajutorului pentru Ucraina

După moartea mai multor salvatori ucraineni în urma unui atac al Rusiei la Harkov, centrul administrativ al regiunii cu acelaşi nume din nord-estul Ucrainei, bombardat intens de ruşi în ultimul timp, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat joi seară ezitarea Occidentului de a furniza ajutor militar ţării sale ca fiind complet inacceptabilă, potrivit DPA.

"Un nou sistem de apărare antiaeriană ar putea schimba în mod fundamental situaţia", a afirmat Zelenski într-un mesaj video difuzat joi seara, în care a spus că este recunoscător fiecărei ţări care caută modalităţi de a-i ajuta ţara.

Dar "este complet inacceptabil faptul că atât de multe ţări din lume se gândesc încă la modul în care pot contracara teroarea, deşi nu ar fi nevoie decât de câteva decizii politice", consideră liderul ucrainean.

Ucraina cere mai multe sisteme de apărare antiaeriană, precum sistemul american Patriot, pentru a-şi proteja mai bine oraşele de atacurile ruseşti care au loc aproape zilnic.

O apărare antiaeriană mai puternică pentru Harkov şi regiunea cu acelaşi nume, precum şi pentru regiunea Sumî şi regiunile din sudul ţării constituie o "necesitate absolut urgentă", a declarat Zelenski, vorbind despre atacul din noaptea de miercuri spre joi asupra oraşului Harkov.

Un civil a fost ucis joi într-un atac rusesc cu drone asupra unei zone rezidenţiale din Harkov, iar atunci când au sosit serviciile de salvare, a avut loc un al doilea atac aerian rusesc. Trei persoane care au intervenit de urgenţă au murit, a spus el.

"Este o tactică rusească dezgustătoare", a afirmat Zelenski, transmiţând în mesajul său de pe X (ex-Twitter) condoleanţe rudelor celor ucişi.

Totodată, Volodimir Zelenski a făcut apel la diplomaţii ucraineni să-şi intensifice demersurile în ţările în care se află la post pentru a solicita furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Atunci sa refuze ajutorul

    Vedeti pana unde merge culmea tupeului. Cetatenii europeni au facut sacrificii imense si au suportat costuri de nedescris pentru Ucraina ai acum, iata cum se pune problema... la santaj, la rupere.

    Dar de ce nu sar americanii cu banii.. asta e intebarea ?? 

    1. Sacrificiul suprem va fi când rusii vor fi aici, sa apere interesele ei și te vei întreba de ce nu i-am oprit când erau încă în Ucraina

      Daca rusii vor sa vina la Bucuresti, nu le ia mai mut de 24 de ore la ce coruptie si impostura avem in Romania la toate nivelele.

      Dar nu asta e scopul ci prabusirea ipocriziei americane si occidentale care, iata, se ineaca in propria mizerie  

    asa zele, trage--i de urechi pe nerecunoscatori! tu trimiti carnea de tun pe front sa tina rusii la distanta de lumea "civilizata" si ei nici macar niste sulite, topoare si prastii nu sunt in stare sa-ti livreze?...rusinica!...;)))

    Daca stiti a citi printre rinduri sigur o sa observati .Zelenski are nevoie de o protectie totala a oraselor ramase partial intacte din Ucraina si de a arata natiunii interesul personal si Occidentului de a apara cetatenii civili .Pentru asta Zelenski are nevoie de expertiza militarilor si armamentul Occidental necesar(sisteme patriot sau cele similare cu Patriot , ce dizloca astfel o mare parte dintre militarii ucrainieni aflati in acesta postura .Apararea oraselor din Ucraina va fi preluata de NATO iar in teren vor fi mobilizate fortele deja antrenate de NATO (cel putrin 300 de mii de militari ) si fortele dizlocate(inca zeci de mii de militari ) ce apartin apararii civililor .NATO va apara Ucraina si orasele ei iar trupele de linie vor intra in lupta directa atragind fortele Rusiei in capcana contraofensivei .Ucraina va lovi in acelasi timp rafinariile Rusiei ce nu vor mai putea reface sistemele de productie (asta ii asteapta si pe iranieni) nemaiavind tehnologia necesara .Rafinariile , entitatile energetice si de productie a echipamentelor de razboi din Rusia au in componenta tehnologie occidentala .Practic Rusia are acum de ales .Fie isi pierde economia energetica fie renunta la lupta .

    1. Uau ce ai mai citit tu pe sub randuri! Esti bun de romane sf la ce imaginatie ai! Sau la batut campii ca mai sus

    Fara ajutorul vestului pana acum Zele era cazat undeva prin Siberia.

    conflictul nu se sfirseste prin trimiterea de arme ptr ca rusia nu se va opri niciodata atita timp cit ucraina exista ca stat ,dati jos puterea de la kiev cu forta daca e nevoie oferiti-i lui zele si altor capetenii bani si viata in sua o noua identitate si sa nu mai auzim de ei , impartiti teritoriul si pot exista regiuni autonome, rusia ia numai ce au anexat prin constitutie cistigul este mare ptr toata lumea, teritoriul este salvat de a ajunge la rusi tot , luptele se opresc iar Putin poate declara in fata poporului ca operatiunea speciala de denazificare s-a incheiat cu succes , este cea mai blinda varianta restul sint una mai rea ca alta si armele nucleare sint tot timpul pe masa ,fiecare parte va lua mult si va da mult , rusia deci obtine victoria si doar acele provincii , le mai dati in plus aia 300 mild blocati in conturi , scutirea totala de orice despagubiri de razboi, anularea hotaririlor TPI in privinta lui Putin si cine mai e , eliminarea totala a sanctiunilor ,rusia in schimb sa accepte stramutarea in rusia a acestor minoritati rusofone, vestigii sovietice, din toate tarule unde cauzeaza probleme ,tezaurul romaniei inapoi , occidentul obtine si el mult prin aceasta incetare a luptelor si marirea nato prin aceste anexari facute de polonia ,ungaria si romania plus r moldova care trebuie sa ia inapoi BUGEACUL de care au uitat toti , fisia aceea de la sud de odesa , limanul nistrului pina la gurile dunarii , parte a basarabiei rupta de stalin si data in 1940 RSS Ucraina , pretul platit prin sacrificarea unui stat si o mica paguba teritoriala este rezonabil fata de continuarea fara speranta a unui conflict care poate scapa de sub control

    1. De de am face toate astea? Ca se trezesc mujicii sa atace tari suverane cand vor ei? Nu merge asa: mai exista si solutia sa ia cafteala mai devreme sau mai tarziu! Isi ia orcii de-acolo, pleaca frumos la ei acasa si se apuca de facut bani pentru a reconstrui ce au stricat! Parca e mai simplu si mai etic, nu-i asa mai trolica?

      ce intelegi tu prin cafteala ? chiar daca prin absurd rusii sint impinsi la granita luptele nu sfirsesc , nu va fi nici macar un armistitiu coreean , spune-mi cum faci sa invingi o tara nucleara uriasa ca teritoriu pe care nici macar nu poti sa-l ataci decisiv , ucraina trebuia sa stea neutra si sa nu faca pe nebunii , daca dam timpul inapoi ai mai fi de acord cu asemenea atitudine stiind viitorul?

    Ucraina, R.Moldova, Belarus - create de Lenin în 1921, extinse de Stalin în 1945 prin ocuparea de teritorii românești, poloneze, maghiare.

    Nu-mi pasa de războiul lor, dar guvernul român ar trebui sa aibă ca obiectiv cel mai important reunificarea cu R.Moldova și Bucovina de Nord pt a securiza populația etnica românească de re-ocuparea rusească după capitularea Ucrainei.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb