Dragnea a semnat trei contracte de finanţare a unor proiecte locale

F.A.
Fonduri Europene / 12 decembrie 2013

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat astăzi, la Drobeta Turnu Severin şi Reşiţa, contractele de finanţare din fonduri europene pentru trei proiecte care contribuie la dezvoltarea infrastructurii locale, conform unui comunicat de presă.

"Am ţinut să vin personal la semnarea acestor trei contracte pentru a arăta respectul faţă de comunităţile locale, care generează astfel de proiecte, şi sprijinul nostru pentru investiţiile din teritoriu", a declarat Liviu Dragnea.

Astfel, un proiect pentru dezvoltarea funcţiunilor turistice ale oraşului Baia de Aramă a primit alocare financiară nerambursabilă în valoare de 4,58 milioane lei, din care 4,2 milioane lei reprezintă contribuţia Fondului European de Dezvoltare Regională.

"Este un proiect care, nu cu foarte mulţi bani, va ajuta la dezvoltarea localităţii Baia de Aramă şi a zonei adiacente. Are o valoare de peste zece milioane de lei şi cuprinde realizarea unui complex turistic, inclusiv drumuri şi pârtii de schi. Se adresează la peste 400 000 de cetăţeni atât din Mehedinţi, cât şi din judeţele învecinate", a afirmat Liviu Dragnea la Drobeta Turnu Severin, la semnarea contractului de finanţare ce are ca beneficiar oraşul Baia de Aramă.

Proiectul, cu o durată de implementare de 18 luni, este derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 (POR) şi îşi propune valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice din zonă, potrivit sursei citate.

Ministrul Liviu Dragnea a precizat că POR este cel mai dinamic program operaţional european din România, situaţie datorată faptului că este singurul program descentralizat: "Dinamica POR este grăitoare: în ultimii şase ani, au fost absorbite fonduri europene în valoare de 656 milioane euro, iar în acest an, doar în ultimele şapte luni, am atras circa 1 miliard".

Alte două noi proiecte destinate infrastructurii de transport peste Dunăre şi Nera din Moldova Nouă şi Socol (judeţul Caraş Severin) vor fi implementate în cadrul Programului IPA de cooperare transfrontalieră România-Republica Serbia. Ministrul Liviu Dragnea a apreciat ca proiectele sunt de importanţă strategică, iar cooperarea dintre România şi cu Serbia este una dintre cele mai eficiente, afirmând: "Dunărea nu ne desparte, Dunărea ne uneşte".

Cele două proiecte vor sprijini dezvoltarea economică a regiunii per ansamblu, şi nu doar a judeţului Caraş-Severin, şi dovedesc o implicare comună româno-sârbă pentru facilitarea transportului între cele două ţări vecine, se mai arată în comunicatul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Prin proiectul "Punct de traversare cu bacul între localităţile Moldova Nouă şi Golubac", cu un buget total de 2,3 milioane euro, va fi realizată infrastructura de acostare şi îmbarcare/ debarcare a autovehiculelor pe cele două maluri ale Dunării, modernizarea legăturii rutiere între Veliko Gradiste şi portul de acostare, precum şi achiziţionarea feribotului. Proiectul este realizat în parteneriat de Consiliul Judeţean Caraş Severin şi Consiliul local Moldova Nouă, precum şi municipalităţile Veliko Gradiste şi Golubac din Serbia, arată sursa citată.

Proiectul "Pod peste râul Nera între localităţile Socol şi Vracev Gaj", cu un buget de 1.633.277 euro, are ca parteneri Consiliul Judeţean Caraş Severin şi municipalitatea Bela Crkva (Biserica Albă) din Serbia. Proiectul presupune realizarea unui pod rutier, a rampelor de acces racordate la drumurile publice din zonă şi a punctelor de control pentru trecerea de frontieră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb