Dragnea, despre votul prin corespondenţă: "Trebuie adoptat rapid"

Politică / 23 august 2015

Dragnea, despre votul prin corespondenţă: "Trebuie adoptat rapid"

Votul prin corespondenţă trebuie să fie adoptat rapid, a declarat ieri, la Sulina, corespondentului Agerpres, preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.

"S-a vorbit mult prea mult despre votul prin corespondenţă şi s-a întârziat mult prea mult. Votul prin corespondenţă trebuie să fie adoptat rapid, având două obiective esenţiale, respectiv să asigurăm drepturile fundamentale ale românilor care trăiesc în afara ţării şi să ne asigurăm de siguranţa exercitării votului", a afirmat preşedintele interimar al PSD.

Liviu Dragnea s-a întâlnit, ieri, la Sulina, cu şefii organizaţiilor Tineretului Social Democrat (TSD) din ţară, în frunte cu liderul TSD, Mihai Sturzu, la reuniune participând şi alţi lideri ai PSD, printre care preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi primarul sectorului 3, Robert Negoiţă.

Tinerii social-democraţi au organizat şi în acest an, la Sulina, tabăra Trofeul Naţional Delta Dunării "O Românie curată", în cadrul căreia, între 20-23 august, au avut loc acţiuni sportive şi de ecologizare a zonei.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Garantia democratiei sunt alegerile libere, cu alte cuvinte ce votezi aia sa rezulte. Intr-o tara unde alegerile au mai fost falsificate in diaspora, votul prin corespondenta insemna un proces necontrolabil dat in mana serviciilor care actioneaza in umbra, SIE-ul lui Ungureanu, ambasadelor, STS. Ultimul cui batut in sicriul firavei democratii este motivat de grija fata de niste ratati care desi nu contribuie cu nimic la statul nostru, nu platesc taxe, nu platesc impozite, importa toate metodele noi de criminalitate si violenta si in final doresc neaparat un vot de a decide viitorul romaniei egal cu al meu cel care plateste taxe si impozite luna de luna. Sub lozinca si ei sunt romani, si ei au drepturi, toti ratatii si frustratii dobandesc dreptul de a alege un idiot dupa chipul si asemanarea lor care sa ii reprezinte pe banii mei. Esenta democratiei pe care vor sa o construiasca alaturi de statul asazis de drept.

    1. Daca vreti neaparat sa includeti diaspora la vot, importati sistemul German, tradus mot-a-mot in litera si in spirit si nu o sa va mai banuiasca nimeni de hotie!

      cei Care mu locuiesc in Romania sunt niste ratati. Daca ar fi vrut da faca ceva nu dadeau bir cu fugitii pentru a da lectii de comportament civic Brutei nioritice.

      Cei ce nu locuiesc in Romania, sa voteze acolo unde platesc taxele. Asa vor fi interesati ce se intampla cu banii lor. Cei ce platesc taxe aici, sa cera socoteala guvernantilor cum au cheltuit banii. Asa este normal sa se construiasca lantul raspunderii. "Bruta mioritica" aca cum o numesti tu poate primi lectii de orice tip, inclusiv de comportament civic, de orinde, dar nu pe banii ei. Legatura asta intre datul birului cu fugitii cu motivatia "pentru a da lectii de comportament" mi se pare incorecta. Rumegi de-a surda niste lozinci fara a atinge niciodata ceva care sa aiba sens.

      Draga Eu,

      logica ta are discrepante. Cetatenia asemenea regalitatii nu poate fi cenzurata. Te nasti cu ea si poti sa renunti doar in cazul in care nu mai vrei sau esti constrans. Iti dai seama ca a fi un cetatean BRUTAL este o onoare prea mare pentru a fi respinsa. In alta ordine de idei exista o obligatie morala de a contribui la dezvoltarea societatii care pana la o anumita varsta ti-a finantat gradinita, scoala, universitatea sau ti-a intermediat un loc de munca. Prin aceasta primesti dreptul de a obtine pentru aceste drepturi si obligatii o anumite remuneratie sub forma de pensie. Pana cand vei ajunge la aceasta varsta trebuie sa te convingi ca statul va avea inca resursele necesare pentru a putea oferi aceasta suma, asupra al carei cuantum prin contributia fiecaruia dintre noi putem face ceva. Nu inteleg pe banii cui dau lectii de comportament cei din afara tarii. Sa luam un caz particular: Tu esti un bun roman si eu sunt o lepra cum spune domnu consul. De ce nu am voie sa votez? Cu ce sunt eu mai finutz ca tine? 

      Din nou te conectezi la ceva accesoriu pierzand esentialul. Invoci cetatenia despre care nu se discuta cu o anume forma de vot. Daca ai carte de identitate este prins pe o lista electorala undeva unde ai avut ultimul domiciliu cu nume, prenume adresa. Dreptul de vot iti este respectat. Sa iti raspund direct la intrebare, daca esti din dispora, din nefericire, prin legea actuala ai drept de vot fiind trecut pe niste liste permanente atat in tara, mai mult ti se ofera o a doua posibiltate de a vota la o ambasada , un consulat in fine ce iti este mai aproape. Acum se doreste o a treia cale, votul prin corespondenta care deschide in mod inutil calea spre fraudare. Sub lozinca dreptului cetateanului la vot, se acorda drept de vot si celor care nu contribuie cu nimic la bunul mers al cetatii diluand dreptul de vot al celor care contribuie activ si sustinut la bunul mers al cetatii. Este o problema pe care nimeni nu o ridica pe considerentul ca sunt multi si in Basarabia si in diaspora, mai au nu stiu cati apartinatori pe aicea dar nu este corect...In ce priveste lectiile, tu ai adus acea idee imbecila in discutie sub forma falsintelectual retorica. Asa vorbeau cei care se considerau intelectuali inainte de 89. Inginerii...

      Draga Eu,

      vrei sa-ti spun cum a fost cu votarea la ambasada? Te poti uita singur pe internet...cauta doar 0815 Rumänien. Cate ore ai stat pentru a-ti exercita dreptul suveran . 1, 2, 3, 4, 5,6, 7, sau 8. Cam atat am asteptat pentru a-mi exprima optiunea. Nu am spus ca sunt de acord cu votul prin corespondenta. Nu inteleg insa de ce-mi consideri parerea o falsa retorica. Ce profesie ai daca nu sunt indiscret? Dumneata esti un bun roman fiindca ai ramas a critica la sursa miscarea politica si eu sunt not so good deoarece am vrut sa muncesc intr-un domeniu care in Romania la vremea respectiva nu era posibil.  

      Cate taxe ai platit catre statul roman in anul in care te plangi ca ai stat mult la coada? . Te rog sa intelegi exact cuvintele "taxe" "catre" si "stat". M-am saturat de cei care trimit 3 sfestoci catre rudele care nu platesc nimic si apoi se bat cu pumbii in piept cum sustin ei economia romaniei. Daca nu contibui cu nimic, de ce vrei neaparat sa votezi? . Inteleg sa vrei sa lucrezi in orice domeniu doresti de la audit la alba neagra, proxenetism, sau in orice domeniu in care lucreaza nobila noastra diaspora nu inteleg insa de ce insisti sa ti se faca conditii speciale de vot din bugetul pe care eu il alimentez. Va incoloneaza niste agenti SIE pe Facebook si votati ca oile cum sa se cheltuiasca niste bugete la care nu contribuiti. Mai rau, sub pretextul voturilor voastre se falsifica alegerile ca in celebrul caz de la Paris, sau ca "majoritatea" de la referendumul de demitere. Contest dreptul, discernamantul vostru si capacitatea voastra de a va implica in politica pe care o intelegeti doar pentru a va varsa niste frustrari.

      Si spui ca nu plateac nimic. Esti de parere ca sunt la fel de asociali ca mine. Practic trimit mai putin de 3 schfantzi catre Romania in afara unui foarte bun prieten care este cu probleme de vorbire si cand in cand sustin material fetita unui alt prieten care savureaza deliciile unui credit in CHF. E adevarat ca am practicat alba neagra si cand am vazut ca firmele de audit imi fac concurenta am trecut la proxenetism, mai bine zis m-am facut curva si lucrez pe cont propriu. Si pot spune cu real succes. Odata chiar mi-ai propus a conduce Oltchim. De ce am stat atata la coada? Poate ca am speranta ca inzr-o zi sa nu mai profesez ocupatii pe care le detesti si sa fim condusi de prim ministri cae si citesc memorandurile pe care le semneaza. Deci cate ore ai fi stat la coada?

      Probabil ca mai multa lume semneaza cu "eu" pentru ca intr-adevar multor oameni li se potriveste. Intentia mea nu este nici de a te insulta pe tine, nici pe rudele tale. Tu ca individ macar demosterezi ca iti pasa de romania, ca esti implicat in viata publica, din moment dat ce esti prezent, ai un motiv sa doresti sa votezi. Nu consider insa ca ai un motiv sau vreun drept de a cere conditii speciale. Mai devreme, in primul post pe care l-ai atacat orbeste propuneam sa imbratisam sistemul German. Te inregistrezi cu 6 luni inainte si ti se creeaza conditii de vot. Ce ma scarbeste sunt tiganii care creeaza panarama cu "drepturile" lor, nu tu Virgil Bestea!. Tot ce am spus in toate posturile ramane valabil. Speranta ta este laudabila, faptul ca ai stat la coada este laudabil dar asta nu schimba nimic asupra parerii mele ca ar trebui sa aiba drept de vot doar cei care contribuie prin taxe.

      Exact am cerut si eu. Crearea de locuri de votare in zonele unde sunt aglomerari de cetateni rpmani. Nici eu nu sunt de acord cu votul prin corespondenta. Sincer sunt paralel cu politica, mai Bine zis eram, pana l-am intalnit pe Comandant. Mi-a placut ca e Brutal si ca domnul Treichl il considera un factor demn de luat in seama

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb