DRAGOŞ IRIMESCU, DEPACO: "Numai presa mai poate drege ceva în ţara asta de mămăligă bleagă!"

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 28 octombrie 2015

"Numai presa mai poate drege ceva în ţara asta de mămăligă bleagă!"

Lipsa şcolilor de meserii, o mare durere la nivel naţional

Dragoş Irimescu, directorul general Depaco, producătorul ţiglelor metalice sub brandul Wetterbest, este de părere că existenţa bişniţarilor, apăruţi precum ciupercile după ploaie pe piaţa construcţiilor, reprezintă un impediment în dezvoltarea sănătoasă a ţării.

Într-un eveniment de presă, organizat recent la fabrica din Băicoi, domnul Irimescu a declarat: "Nu mă pot abţine să nu vorbesc despre cei care se trezesc peste noapte cu un business, cu o fabrică, cu bani... şi se cred mari oameni de afaceri. România a pierdut şi pierde în continuare din acest motiv, pentru că aceşti bişniţari «de carton» produc bani negri. Înainte de 2007, 2008 erau mai puţini escroci, adică am avut mult mai puţine ţepe decât am suportat în ultimii ani. Aşa-zişii antreprenori nu fac altceva decât să strice imaginea pieţei. La început, infrastructura era mult mai slabă, trăgeam cu un camion împrumutat, dar aşa se întâmplă cu oamenii care încep munca de jos şi fac bani albi. Gata, avem nevoie de bani sănătoşi!"

O altă problemă pusă în discuţie a fost reprezentată de lipsa şcolilor de meserii care să aducă specialişti pe piaţă. Domnul Irimescu apreciază: "Orice ne-am dori să facem, ne lovim de absenţa oamenilor pregătiţi. Nu există zidar şcolit, parchetar şcolit etc. Am mai zis-o şi o voi repeta că ne doare lipsa şcolilor de meserii... Ne doare rău, la nivel naţional! La ora aceasta, de unde să ne angajăm oameni pregătiţi? Am dezvoltat la noi sute de angajaţi, de montatori, cea mai mare parte din aceştia chiar din Băicoi, acolo unde se află şi unitatea de producţie. Instruim, avem training-uri specializate pe montaj în fiecare lună şi îi pregătim pe distribuitori. Noi putem să dăm de la noi o diplomă, un carneţel, dar dacă statul «şi-ar băga puţin coada» la o minimă pregătire a acestor montatori, altfel ar sta profesionalismul din piaţă. Dacă statul mi-ar spune că îmi decontează 50% din cheltuielile de instruire, tot ar fi ceva".

În altă ordine de idei, şeful Depaco a menţionat că presa este singura care mai poate drege ceva în sensul acesta: "Mai nou ni se transmite să ieşim în stradă... Dar cine? Că noi, românii, suntem o «mămăligă bleagă» şi nu o să ieşim în stradă atâta timp cât avem ce mânca. De aceea insist că voi, jurnaliştii, sunteţi singurii care mai puteţi face ceva - poate nici nu realizaţi ce menire aveţi, cât de importanţi sunteţi pentru societatea românească la această oră şi cât contează ceea ce spuneţi, cum spuneţi. E clar că sunteţi nişte modele!"

"Un preţ mic înseamnă automat şi o calitate mai slabă"

Promovarea preţurilor mici nu reprezintă, în opinia directorului general, un plus pentru industrie - chiar din contră, spune domnul Irimescu, precizând: "Un preţ mic înseamnă automat şi o calitate mai slabă. Să ne gândim logic, ce carne e aia la 2-3 lei kilogramul? Cum să faci reclamă la o pâine de 50 de bani? Ce produse sunt astea? Dacă la mâncare chiar este o problemă, în cazul nostru vorbim de pătrunderea apei mai uşor prin acoperiş, vorbim de o decolorare a materialului, despre rugină etc".

Domnia sa a mai precizat că tot mai mulţi clienţi caută produse ieftine, distribuitorii se luptă şi ei pentru a obţine un preţ acceptabil, iar rezultatul din piaţă ar fi o scădere a calităţii, a grosimii tablei pentru acoperişuri sau a stratului de zinc cu care acesta vine de la furnizor. Or, aceste trei elemente sunt tocmai cele mai importante, care fac diferenţa.

Wetterbest, creştere de 25% în primele nouă luni din 2015

Compania Depaco, aflată în topul industriei locale de sisteme pentru acoperişuri, este prezentă pe piaţă prin brandul Wetterbest şi a anunţat o creştere de 25% în primele nouă luni din acest an, ajungând la o cifră de afaceri de 78 milioane de lei şi un volum de aproximativ 2,5 milioane de metri pătraţi de ţiglă metalică. Dragoş Irimescu a menţionat: "Pentru anul curent, noi sperăm la o cifră de afaceri de 100 de milioane lei pentru Depaco şi 130 de milioane lei pentru Grup. Aceste cifre ne poziţionează pe locul 2 între unităţile de profil şi ne mândrim cu asta. Nu e uşor să fii pe primele locuri. Am crescut an de an. În 2008 am produs 270 mii mp, apoi a fost o creştere constantă, în fiecare an, de două procente, mai puţin în 2014, când am avut un spor de o cifră, pentru prima dată. 2015 sperăm să fie anul în care vom depăşi 3 milioane mp".

Trei produse noi lansate în 2015

Strategia de dezvoltare a companiei prevede dezvoltarea periodică a portofoliului de produse, astfel că, în prima parte a anului, Depaco a lansat două profile noi: tabla plană fălţuită Wetterbest Click şi profilul de ţiglă metalică de tip roman Wetterbest Gladiator. Începând cu luna octombrie, compania a propus un al treilea produs , anume tabla cutată W60, cu înălţimea cutei de 60 mm şi rezistenţă la încovoiere datorită profilului cu unghiuri apropiate de 90 de grade. Acesta va fi disponibil şi în varianta din oţel de 1 mm grosime.

Depaco deţine în prezent 30 de linii automate de ţiglă metalică, în patru hale de producţie, iar numărul de angajaţi este de aproximativ 200. Totodată, cel puţin 300 de familii din Băicoi sunt susţinute financiar prin activitatea companiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cine a fost "desteptul de ministru"care a desfintat scolile profesionale?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb