DRAGOŞ NEACŞU (AAF): "România are şanse să devină piaţă emergentă în următoarele 12-18 luni"

V.B.
Macroeconomie / 14 iunie 2014

Ţara noastră are şanse mari să treacă de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă în următoarele 12-18 luni, a declarat ieri Dragoş Neacşu, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF), citat de surse din presă.

Reprezentanţii industriei administrării de fonduri au transmis că, potrivit International Financial Corporation (IFC), membră a Grupului Banca Mondială, piaţa emergentă este "piaţa care creşte ca dimensiune şi grad de sofisticare, în contrast cu o piaţă relativ mică, inactivă şi care dă prea puţine semne de schimbare".

Aceştia susţin că există mai mulţi indicatori favorabili pentru ca dobândirea acestui statut, de piaţă emergentă, să se petreacă mai devreme de 2016. Astfel, în luna mai, compania de rating Standard&Poor's a îmbunătăţit ratingul de ţară al României. În plus, ţara noastră are un deficit bugetar de 2,5%, sub standardul de 3% al Uniunii Europene. Nu în ultimul rând, România are unul dintre cele mai reduse grade de îndatorare din UE, de aproximativ 40%.

Dragoş Neacşu a explicat: "Împreună cu pensiile private, reprezentăm peste 10% din datoria publică a României. Nu întâmplător, ponderea deţinută de instituţionalii locali în capitalizarea bursieră din România se află în jurul aceluiaşi prag semnificativ, de 10%, cu o tendinţă clară de creştere în anii ce vin. Vom fi unul dintre pilonii finanţării sustenabile, pe termen mediu şi lung, a economiei reale şi a politicilor publice angajate prin alocări de la bugetul de stat".

Activele gestionate de membrii AAF şi fondurile de pensii administrate privat depăşesc 9,2 miliarde euro, la care se adaugă cele peste 3 miliarde euro ale Fondului Proprietatea. Valoarea cumulată a acestor investiţii echivalează cu 10% din PIB-ul României.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb