Drept la replică

Ziarul BURSA #Companii / 20 decembrie 2011

Referitor la articolul: "O familie blochează < Kronospan > să facă investiţii de 140 milioane de euro", în care familia Oancea este acuzată de Kronospan că se opune unor investiţii importante în Braşov, Mihai Oancea ne-a transmis punctul domniei sale de vedere.

"Sunt Mihai Oancea care, împreună cu familia, deţinem 17.813 mp de la bunica noastră, Rusu Maria, obţinuţi prin donaţie (8906,8 mp în 1994), act de donaţie vizat la acea dată de Primăria Braşov (ceea ce este specificat în act de notarul public), şi prin moştenire în 2006, când a decedat bunica care deţine terenul din 1939. Societatea Kronospan s-a intabulat peste noi printr-o aşa-zisă "greşeala matematică" în 2002, greşeală recunoscută de ANCPI Bucureşti, cu numere CF noi, deşi li s-a refuzat intabularea suprafeţei de 17.813 mp "au greşit" totalul matematic cu suprafaţa terenurilor noastre ceea ce a dus la deschiderea procesului de rectificare CF, proces notat în CF-urile Kronospan, notare recunoscută ca legală de către 3 instanţe.

Investiţia de mărire a capacităţii în instanţă este declarată de Kronospan la câteva zeci de milioane, nu de 140 milioane, cum apare în ziar. Noi am cerut autorităţilor şi Kronospanului în 2008 să nu construiască peste terenurile noastre până la soluţionarea irevocabilă în justiţie, ceea ce ei au sfidat, construind atât peste terenurile noastre, cât şi peste două drumuri de exploatare care nu sunt proprietăţi Kronospan. Nimeni nu-i împiedică să facă investiţii respectând legile şi nu călcând peste orice principiu. Au obţinut aprobarea unui PUZ în 17.12.2010 cu o ridicare topografică stereo 70 ridicată de la cadastru în 23.12.2010, dar, culmea, depusă în Primăria Braşov în 16.12.2010, înainte să o ridice conform răspunsurilor oficiale ale Primăriei şi Cadastrului şi multe altele. Indiferent cât va genera Kronospan pentru economia românească cred că legea este aceeaşi. Kronospan dacă vrea să cumpere terenurile ar face-o ţinând cont că "se poartă discuţii amiabile" din mai 2010, eu insistând întotdeauna să ajungem la masa negocierilor. Nu eu am cerut daune morale şi materiale, cum au făcut ei, cerându-mi (inclusiv în instanţă) 500.000 euro, ca după un an să renunţe la acel proces.

Eu nu blochez 330 de locuri de muncă directe şi planuri investiţionale, eu îmi apăr proprietatea!!!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb