DUPĂ BURSA DE VALORI BUCUREŞTI, Autolistarea, aprobată şi la Sibiu

Ş.C.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 13 aprilie 2009

Teodor Ancuţa: Conducerea SIBEX a propus acordarea de dividende în bani pentru a veni în sprijinul SSIF-urilor, într-o perioadă în care criza financiară şi-a făcut simţite efectele.

Teodor Ancuţa: Conducerea SIBEX a propus acordarea de dividende în bani pentru a veni în sprijinul SSIF-urilor, într-o perioadă în care criza financiară şi-a făcut simţite efectele.

Acţionarii Bursei Monetar Financiare şi de Mărfuri Sibiu (BMFMS) au decis, în Adunarea Generală de vineri, listarea Bursei din Sibiu la cota proprie, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Sibex.

Anunţul vine la aproape o săptămâ­nă după ce şi acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au aprobat strategia de autolistare a BVB.

În vederea listării, acţionarii Bursei de la Sibiu au mai aprobat splitarea acţiunilor BMFMS prin diminuarea valorii nominale de la 200 lei la 10 lei/acţiune. Prin splitare, numărul acţiunilor BMFMS va creşte la 2,15 milioane, fără să se producă vreo modificare asupra capitalului social.

Tot vineri, acţionarii Sibex au mai decis constituirea şi administrarea unui sistem alternativ de tranzacţionare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Reprezentanţii Sibex au aprobat, de asemenea, acordarea unui dividend brut de 10 lei/acţiune pentru 2008.

Teodor Ancuţa, preşedintele - director general al Sibex a declarat, cu ocazia propunerii distribuirii de dividende: "Am propus acordarea de dividende în bani pentru a veni în sprijinul SSIF-urilor, într-o perioadă în care criza financiară şi-a făcut simţite efectele, unul dintre acestea fiind lipsa de lichidităţi. Dorim astfel să asigurăm un suport financiar celor care reprezintă de fapt baza pieţei de capital, anume intermediarii".

Pentru 2009, conducerea Bursei se aşteaptă să obţină un profit cu 50% mai mare, după ce, în 2008, BMFMS a înregistrat un profit net preliminar de 1,15 milioane de lei.

Bursa din Sibiu, Casa Română de Compensaţie şi Depozitarul Sibex au hotărât ca din profitul exerciţiului financiar aferent anului 2009 să achiziţioneze sediul unde cele trei instituţii îşi desfăşoară activitatea. Domnul Ancuţa ne-a declarat că imobilul vizat va costa aproximativ un milion de euro.

În acest an, bursa sibiană îşi propune lansarea platformei de tranzacţionare spot, după ce a achiziţionat platforma Global Vision de la Trayport.

Casa Română de Compensaţie îşi majorează capitalul cu acţiuni gratuite

La finele săptămânii trecute, a mai avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor Casei Române de Compensaţie (CRC). Aceştia au decis majorarea capitalului social al CRC cu 2,16 milioane de lei prin încorporarea rezervelor constituite din profitul din anii anteriori. Pentru majorarea capitalului social, vor fi emise 9.612 acţiuni noi, cu valoarea nominală de 225 lei/acţiune, se arată în comunicatul CRC. Acţiunile emise urmează să fie alocate gratuit acţionarilor CRC înregistraţi în evidenţele societăţii la 31 martie 2009.

De asemenea, acţionarii CRC au votat splitarea acţiunilor Casei Române de Compensaţie prin diminuarea valorii nominale de la 225 lei la 1 leu/acţiune. Numărul acţiunilor va creşte, astfel, la 10,81 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb