DUPĂ CE A FOST NUMITĂ ÎN DIRECTORATUL TRANSELECTRICA Corina Popescu a demisionat de la Electrica

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 aprilie 2017

Corina Georgeta Popescu a renunţat la calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Electrica (EL), din data de 31 martie 2017, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Săptămâna trecută, Corina Popescu, fost secretar de stat din Ministerul Energiei, a fost numită în funcţia de membru al Directoratului Transelectrica. Conform reprezentanţilor companiei, doamna Popescu a fost selectată, în urma unei proceduri demarată în a doua parte a anului 2016, prin intermediul unui expert independent. Mandatul se acordă pentru perioada rămasă din durata de valabilitate a mandatului predecesorului său, respectiv până la data de 16 septembrie 2017.

Transelectrica a anunţat, recent, că Ion-Toni Teau renunţă la mandatul de membru şi preşedinte al Directoratului începând cu data de 26 aprilie 2017.

Unele voci din domeniu au ridicat problema compatibilităţii dintre funcţiile deţinute de Corina Popescu, respectiv cea din Directoratul Transelectrica şi cea din Consiliul de Administraţie al Electrica. Potrivit acestora, practicile europene spun că reprezentanţii operatorului de transport nu trebuie să fie în nici o altă companie din domeniu.

Prin demisia de la "Electrica", Corina Popescu rezolvă această problemă.

De altfel, reprezentanţii Transelectrica ne-au transmis, săptămâna trecută, că numirea doamnei Georgeta - Corina Popescu va deveni efectivă începând cu data semnării în faţa notarului public a declaraţiei de acceptare a mandatului de membru al Directoratului CNTEE Transelectrica, iar acceptarea mandatului de membru al Directoratului CNTEE Transelectrica SA se va face cu respectarea condiţiilor legale şi a Actului Constitutiv al companiei.

Corina Popescu a preluat funcţia de secretar de stat în Ministerul Energiei în decembrie 2015 şi a făcut parte din Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş, fiind eliberată din funcţie de premierul Grindeanu, în luna februarie.

"Transelectrica" administrează şi operează sistemul electric de transport şi este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pietei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN).

Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,69% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb