DUPĂ CE A LANSAT LENJERIA CARE A FACUT FURORI ÎN STRĂINĂTATE 140 de muncitori de la "Textila Oltul" din Sfîntu Gheorghe au intrat în servicii de preconcediere

Ziarul BURSA #Companii / 14 decembrie 2005

Aproape 140 de muncitori de la fabrica "Textila Oltul" din Sfîntu Gheorghe au intrat, ieri, în servicii de preconcediere. Aceştia îşi vor pierde locurile de muncă în ajunul Crăciunului, în urma deciziei de restructurare luată de conducerea societăţii, pe fondul problemelor financiare cu care se confruntă. Directorul fabricii, Vlastimir Isakovici, a precizat că principalele motive care au determinat aplicarea programului de restructurare sînt scăderea cererii pe piaţa externă a textilelor produse la Sfîntu Gheorghe şi fluctuaţia negativă a monedei euro. Concedierile colective vor destabiliza piaţa muncii din judeţul Covasna, care se confruntă şi aşa cu dificultăţi în absorbirea forţei de muncă.

Directorul executiv al Agenţiei judeţene de ocupare a forţei de muncă, Kelemen Tibor, a declarat, citat de Rompres, că mai multe societăţi comerciale au anunţat că vor disponibiliza personal, şi se preconizează ca pînă la finele anului numărul şomerilor să se majoreze cu 6-700 de persoane. Astfel, rata şomajului, care şi aşa se situează peste media pe ţară, va sălta cu un procent. În ultimii ani, aproape toate fabricile de pe platforma industrială a municipiului Sfîntu Gheorghe şi-au încetat activitatea, ori sînt la un pas de faliment. Fabrica "Textila Oltul" a fost una dintre puţinele exemple reuşite în ce ceea ce priveşte privatizarea în judeţ. Întreprinderea, care are o tradiţie în domeniu de peste 100 de ani, a trecut în anul 1999 în portofoliul firmei belgiene "Drapantex". Fabrica a lucrat în ultimii ani în special pentru export, ţesăturile sale ignifugate şi impermeabile avînd mare trecere în căminele de bătrîni şi spitalele din Franţa, Olanda şi Belgia. Anul trecut, societatea a lansat pe piaţa mondială un nou tip de lenjerie, care a făcut furori în străinătate. Noua ţesătură emană un miros mai plăcut pe măsură ce intră mai mult timp în contact cu corpul uman.

Cu toate că a descoperit secretele somnului de calitate şi a investit de la plantaţii de bumbac, pînă la tehnologie de ultimă generaţie, fabrica textilă din Sfîntu Gheorghe se vede nevoită să-şi regîndească strategia pentru a putea supravieţui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb