DUPĂ CE DECIZIA AGA A FOST CONTESTATĂ, IAR ASF NU A APROBAT PROSPECTUL SIF Moldova nu poate respecta calendarul pentru consolidarea valorii nominale

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 martie 2016

SIF Moldova nu poate respecta calendarul pentru consolidarea valorii nominale

Operaţiunea de consolidare a valorii nominale a acţiunii SIF2 Moldova nu se poate finaliza în termenul aprobat de acţionari, după ce decizia AGA din 13 ianuarie a fost contestată în instanţă, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a aprobat prospectul aferent procedurii, a anunţat, ieri, emitentul.

Reprezentanţii SIF2 precizează că instanţa a amânat pe 9 martie procesul, intentat de Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital, privind contestarea înregistrării hotărârilor AGA la Registrul Comerţului, în urma formulării unei cereri de ajutor public judiciar (scutire sau eşalonare cheltuieli judiciare) de către intervenienta accesorie Maria Beze. "Au fost de asemenea introduse două noi cereri de intervenţie accesorii (în susţinerea cererii principale a AIPC) de către intervenienţii Eugenia Grigore şi Victor Florin Savu", potrivit SIF2.

În ceea ce priveşte suspendarea efectelor hotărârilor AGEA din 13.01.2016, conducerea SIF2 menţionează că s-a stabilit termen de judecată la data de 10.03.2016.

Astfel, SIF2 nu a putut proba la ASF publicarea deciziilor AGA în Monitorul Oficial: "Ca efect al situaţiei prezentate, a fost constată imposibilitatea completării documentaţiei stabilită legal pentru supunerea spre aprobarea ASF a «Prospectului întocmit în vederea consolidării valorii nominale a acţiunii emise de SIF Moldova SA», cu dovada publicării hotărârilor AGEA din 13.01.2016 în Monitorul Oficial al României, într-un termen care să permită respectarea celei de-a doua date de înregistrare stabilită de AGEA din 13.01.2016.

Pe cale de consecinţă, până la această dată «Prospectul» nu este aprobat de ASF, situaţie în care se constată că, în mod obiectiv, nu se poate respecta actualul calendar şi nu se poate finaliza operaţiunea de consolidare a valorii nominale a acţiunii SIF2, cu respectarea termenelor aprobate de acţionari prin hotărârile AGEA nr.4 lit.e şi nr.9 (perioada de exercitare a opţiunilor Aport în Numerar/Restituire Aport de 30 de zile, data finală fiind cea de-a doua dată de înregistrare, data de 30.03.2016)".

Conducerea SIF Moldova precizează că are în vedere ca, pentru ducerea la îndeplinire a mandatului dat de acţionari, să întreprindă toate demersurile legale necesare pentru implementarea acestora.

Acţionarii SIF Moldova au aprobat, pe 13 ianuarie, consolidarea valorii nominale a acţiunilor, de la 0,1, la 2,5 lei/unitate.

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) a precizat, recent, într-o scrisoare transmisă Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) că procedura de consolidare a valorii nominale a acţiunilor SIF2 Moldova nu acoperă toate situaţiile din practică şi lasă loc pentru "exproprierea fără nicio despăgubire".

La începutul lunii februarie, SIF Moldova a precizat că procesul cu Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC), care a contestat înregistrarea deciziilor AGA din 13 ianuarie, nu condiţionează aplicarea hotărârilor, respectiv derularea procesului de consolidare a valorii nominale a acţiunilor. Se pare însă că, totuşi, prin intervenţiile în instanţă, AIPC a reuşit cel puţin să amâne operaţiunea de consolidare.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Oameni ai pietei, lasati societatea sa -si consolideze actiunile . Este cel mai bun lucru care s-a intamplat pana acum la SIF-uri si culmea este ca acest lucru porneste chiar de la unul dintre SIF-uri. Acelasi lucru ar trebui sa-l faca si celelalte SIF-uri sa nu se mai bata cu pumnul in piept ca au milioane de actionari cand de fapt numarul lor nu depaseste 400-500 mii din care activi nu cred ca sunt mai mult de 20 de mii. ASF, impica-te si ajuta SIF-urile cu initiativa. Bravo SIF 2.

    Adica, are membrii, cati are, ce interese au,...?

    Eu cred ca AIPC nu prea are membrii si s ereprezinta de fapt pe ei, cu interesele si frustarile lor. 

    Felicitari AIPC pentru ca aveti curajul sa luptati impotriva furtului generalizat de la SIF2 si demascati abuzurile si zorzoanele si alte zdranganele care sifoneaza banii actionarilor...

    1. Mai bine s-ar ocupa de rasdacele care au 'disparut' subit din piata ... Daca tot vor sa "protejeze' actionarul minoritar. Este o operatiune care iti da posibilitatea sa subscrii sau sa iesi din societate la acelasi pret ... E simplu si corect

      nu am sif2, dar de ce e furt?e curatarea registrului actionarilor de cei cu 10 actiuni, ca sa nu mai planga nimeni ar trebui sa faca o mcs de 10 ori a capitalului, efectual insa ar fi nasol pt mult mai multi...era furt daca isi consolidau vn de la 0.1 la 100.000, ceea ce poate altii vor face...sper ca nu

      Vezi, de aia e important ce face AIPC. Ca daca astia azi consolideaza 25 de actiuni, maine ar putea consolida 1000 sau 100.000, asa cum zici tu.

      Si este furt, sa-ti spun eu de ce: ca le iei oamenilor actiuni de 0,7 lei si le dai 0,1 lei. Si asta doar daca vin ei si iti cer, nu le pui tu banul direct in cont. Deci le iei actiunile de 7 ori mai ieftin 

      Asa=i cum zice Mischie, maine consolideaza ca si RAIFFEINSEN la 100.000 actiunea si daca ai cumva 10.000 actiuni de 0.1 leu sii n-ai sa le dai de la 99000 de lei, iti dau inapoi cei 1000 de lei, TARE nu-i asa, asta da curatenie in vederea jafului final pe sifoane!!!

    Cand ceva merge bine se gasesc cativa rataciti sa conteste,asa se intampla si la licitatii de orice fel,este pe principiul"sa moara si capra vecinului"cine e acest AIPC ca eu n-am auzit de el desi am vreo 20 de ani de piata.Lasati-ne AIPC-ilor ca noi suntem actionari am pus bani in actiuni si noi hotaram ce facem cu ei fara ajutorul vostru!

    1. SIF2 este membru fondator, sponsor si cotizant la AIPC, participand activ la infiintarea AIPC.

      Cati bani au pus tu in actiuni, de te dai asa rotund?

      Iar daca n-ai auzit de AIPC, atunci nu stiu cum de poti zice ca esti in piata, sincer 

    daca ursache declara ca nu a gasit temei legal ptr.aceasta operatiune despre ce vorbim.chiar asa idiotic sa fie juristi de la asf.nu cred.

    1. Fratilor...e o problema falsa...cine sunt idiotii...trebuie sa vedem cine si ce profita si astfel identificam desteptii si ii separam de idioti. Din aceasta operatiune castiga direct si exclusiv marii actionari de la SIF2 adica cei care au pus la cale aceasta marsavie. Daca azi dai afara din societate 5 milioane de actionari care au 10 actiuni ce te impiedica ca maine sa ii dai afara si pe restul, fiindca tot o operatiune de consolidare se face. ASF e impanata de oameni care "vor sa castige si ei un ban"...si cum altfel decat sprijinid pe cei puternici si cu bani de dat... ca micii actionari sunt multi dar nu contribuie cu nimic ...

      Ai dreptate anonimule, maine consolideaza la 1 milion si raman maxim 1.038 de actionari ...totul devine perfect pentru Ciorcila Horia si Radu Octavian atat timp cat Ursache vrea si el la parnaie...daca nu vrea, atunci stam si mai scriem anonim pe forumul BURSA.,

      Trebuia ca SIF 2 sa faca cunoscut nr. de actionari/actiuni detineri...de ex. 2 mil de actionari cu 6 actiuni ...3 mil.de actionari cu 10 actiuni ...etc deoarece intradevar actionarii cu 6 actiuni {vechi de dupa revolutia care nici nu stiu de aceste actiuni)..valoarea lor dupa consolidare devine in loc de 1 leu...1/25 = 4 bani..iar acest actionar "dispare"..prin metode neortodoxe.....si uite asa...

    dar de ce poza cu ceocea are o plaga la git?

    1. ..de-a dreptul streang...hahahaha...cam pana aici i-a fost...foarte plastic

      asa cum sta aplecat sa verifice bilanturile si observa ca daca face consolidare vor ramane in dezavantaj minoritarii deoarece capitalul ajustat cu inflatia nu poate intra la categorie rezerve din profit :-)

    Cea mai corecta solutie la aceasta operatiune care e necesara si ar trebui facuta de toate sifurile ar fi ca intr-o perioada stabilita(o luna)daca asa zisii cuponari nu vand actiunile acestea sa fie cumparate de SIF la valoarea pietei.Banii obtinuti de actionari prin aceasta operatiune sa fie distribuiti prin Posta romana in locul scrisorii pentru AGA(acelasi cost).Siful va anula toate aceste actiuni si prin aceasta compenseaza pierderea suferita de actionarii ramasi prin cresterea valorii actiunilor ramase in piata,

    Cea mai corecta solutie la aceasta operatiune care e necesara si ar trebui facuta de toate sifurile ar fi ca intr-o perioada stabilita(o luna)daca asa zisii cuponari nu vand actiunile acestea sa fie cumparate de SIF la valoarea pietei.Banii obtinuti de actionari prin aceasta operatiune sa fie distribuiti prin Posta romana in locul scrisorii pentru AGA(acelasi cost).Siful va anula toate aceste actiuni si prin aceasta compenseaza pierderea suferita de actionarii ramasi prin cresterea valorii actiunilor ramase in piata,

    Daca tot plange managementul de grija minoritarilor de ce nu le ofera pretul mediu din piata? Pret mediu pe un an sau 6 luni,de ex, ca sa fie fair? Asa si minoritarii pot retragerea raportat la Vuan, daca este vb tepuiala. O hotie imensa, marca sif 2. Asteptam sa vedem cu serveste masa siful campion al hotziilor, sif 1.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb