DUPĂ CE TRANZACŢIA CU REAL VA FI APROBATĂ "Auchan": "Preluăm compania Real cu întregul efectiv de salariaţi"

MIHAELA DALAR STANCA
Ziarul BURSA #Companii / 18 februarie 2013

"Auchan": "Preluăm compania Real cu întregul efectiv de salariaţi"

Tranzacţia de preluare de către francezii de la Auchan a hipermarket-urilor Real din ţara noastră, anunţată la sfârşitul anului trecut şi evaluată la 1,1 miliarde de euro, aşteaptă aprobarea Consiliului Concurenţei. Reprezentanţii grupului Auchan ne-au declarat că, imediat după ce preluarea va primi acordul autorităţii, prioritatea grupului va fi să integreze toţi colaboratorii Real din cele 24 de hipermarketuri din ţară: "Prioritatea pentru noi, după aprobarea tranzacţiei, va fi de a primi şi de a integra toţi colaboratorii Real şi de a organiza integrarea sistemelor, logisticii şi a politicilor comerciale aferente grupului Auchan", ne detaliază reprezentanţii Auchan România.

Pe lângă preluarea magazinelor Real din România, Auchan ar mai prelua unităţi ale retailerului german din Polonia, Rusia şi Ucraina, numă-rul total al magazinelor în curs de achiziţie fiind de aproape 100 de locaţii.

Prin preluarea celor 24 de unităţi Real din ţara noastră, francezii de la Auchan ar ajunge la 35 de magazine pe piaţa locală. Astfel, Auchan s-ar alinia în top trei cei mai profitabili retaileri food din ţara noastră, alături de Kaufland şi Carrefour.

Cu privire la tranzacţia cu Real, reprezentanţii Auchan ne-au mai declarat: "Preluăm compania Real cu întregul efectiv de salariaţi. Credem că, prin aplicarea politicii noas-tre comerciale, vom câştiga noi clienţi şi confirmăm faptul că vom menţine locurile de muncă, iar prin dezvoltarea cifrei de afaceri vom avea ocazia să creăm noi locuri de muncă. Este posibil să mai apară unele recalificări în anumite meserii, dar avem şansa că Auchan este acum o companie mică, fără probleme de supra-efectiv. Din contră, ne bucurăm că avem această bună oportunitate de a avea noi resurse disponibile, profesioniste. Pentru Auchan, proiectul uman este un element fundamental al companiei".

Auchan: "Cifra de afaceri din 2012 va înregistra o creştere uşoară"

În anul 2012, grupul francez Auchan a inaugurat două noi hipermarketuri pe plan local sub un nou format - Auchan City, cu o suprafaţă de vânzare de 5.000 de metri pătraţi fiecare. Ultimele lansări de magazine au crescut numărul locaţiilor Auchan la 11, iar echipa lanţului de retail a ajuns la 4.700 de angajaţi, la sfârşitul lui octombrie 2012.

Oficialii Auchan ne-au detaliat: "Auchan City Iaşi a fost deschis în mai 2012, în centrul comercial Palas Iaşi, iar Auchan City Crângaşi a fost inaugurat în decembrie 2012, în centrul comercial Auchan Crângaşi, dezvoltat de Auchan România şi Immochan România, în proprietate".

Cu cele nouă hipermarketuri dezvoltate în opt oraşe din ţară până la începutul lui 2012, Auchan Româ-nia a obţinut venituri de peste 1,8 miliarde de lei, în 2011.

Pentru anul trecut, reprezentanţii retailerului estimează o uşoară creştere a cifrei de afaceri comparativ cu 2011, datele financiare ur-mând să fie publicate în următoarele săptămâni.

Printre priorităţile grupului francez pentru acest an se numără fidelizarea noilor clienţi, integrarea şi formarea noilor colaboratori şi îmbunătăţirea rentabilităţii companiei. Totodată, în 2013 compania este ancorată în două proiecte de dezvoltare a două noi magazine - Auchan Braşov şi Auchan Drumul Taberei (Bucureşti), alături de Immochan.

Atât grupul Auchan, cât şi lanţul de magazine Real (n.r. companie parte din grupul METRO) au intrat pe piaţa de retail din ţara noastră în urmă cu şapte ani, în anul 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb