DUPĂ DECIZIA COMISIEI EUROPENE, Greenpeace critică folosirea OMG-urilor ca produse alimentare

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 27 aprilie 2015

Greenpeace critică folosirea OMG-urilor ca produse alimentare

Greenpeace a criticat Comisia Europeană pentru decizia prin care instituţia a permis, la nivelul Uniunii Europene, utilizarea organismelor modificate genetic (OMG) ca produse alimentare şi furaje, potrivit unui comunicat al organizaţiei non-guvernamentale.

Comisia a propus modificarea legislaţiei europene astfel încât statele membre să aibă mai multă libertate în ceea ce priveşte restricţionarea sau interzicerea utilizării, pe teritoriul propriu, a OMG-urilor în hrana populaţiei sau a animalelor.

Comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis, a declarat că, prin reexaminarea acestei legislaţii, CE a ascultat preocupările multor cetăţeni europeni, reflectate în poziţiile adoptate de guvernele naţionale.

Însă, directorul de politici agricole al Greenpeace UE a declarat că decizia luată de preşedintele Comisiei Europene nu are nicio intenţie să aducă Uniunea Europeană mai aproape de cetăţenii săi.

Franziska Achterberg a continuat: "Jean-Claude Juncker şi-a încălcat promisiunea de a schimba regulile care permit accesul organismelor modificate genetic pe piaţă, chiar dacă majoritatea ţărilor membre ale UE li se opun. El a deschis porţile pentru un nou val de OMG-uri doar pentru a face pe plac corporaţiilor biotehnologice americane şi comercianţilor".

În plus, Comisia Europeană a adoptat, vineri, 10 noi autorizaţii pentru organisme modificate genetic, astfel încât acestea să fie folosite pentru furaje şi alimente, dar deciziile de autorizare nu acoperă şi cultivarea.

CE a prezentat, pe 22 aprilie, rezultatele reexaminării procesului decizional în ceea ce priveşte autorizarea utilizării organismelor modificate genetic (OMG) ca produse alimentare şi ca furaje.

Un comunicat al Comisiei a arătat că reexaminarea confirmă nevoia unor schimbări care să reflecte opiniile publicului şi care să permită guvernelor naţionale să aibă un cuvânt mai greu de spus în ceea ce priveşte utilizarea OMG-urilor autorizate la nivelul UE, în hrana pentru consumul animalelor (furaje) şi al oamenilor (produse alimentare).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb